Hävikkiä vähentämällä välitämme ympäristöstä ja tulevaisuudesta
Ruokahävikki on maailmanlaajuinen ongelma. Ruokahävikki on paitsi taloudellinen taakka myös ympäristöongelma. Se lisää kasvihuonekaasupäästöjä ja aiheuttaa tarpeetonta resurssien tuhlausta, kuten veden ja maan käyttöä sekä kasvihuonekaasujen ja energian kulutusta ruoan tuotannossa. Koulu- ja päiväkotiruokailussa hävikin vähentäminen on erityisen tärkeää, koska se opettaa lapsille vastuullista suhtautumista ruokaan ja ympäristöön ja joka voi vaikuttaa myös kotien käytäntöihin. Kouluissa ja päiväkodeissa tarjotaan ruokaa päivittäin suurille määrille lapsia ja nuoria. Tehokkaan hävikinhallinnan avulla voimme sekä säästää resursseja että opettaa tuleville sukupolville kestävän kehityksen periaatteita.