Pienillä euroilla huipputyötä

On ilo ja kunnia olla mukana kehittämässä ateriapalveluja, joilla on suuri merkitys sekä yksittäisten kansalaisten että koko Suomen tulevaisuudelle. Julkisin varoin tuotettuja aterioitamme syövät lapset päiväkodista aina lukioikäiseksi asti. Ne ravitsevat ja ohjaavat lapsia ja nuoria terveellisiin valintoihin ja antavat energiaa päivän haasteisiin.

Ateriakokonaisuutemme tukevat sairaiden ihmisten hoitoa sairaaloissa sekä ravitsee palvelutalojen asukkaita. Toisaalta ne arjensankarit, jotka lääkitsevät ja hoitavat tai vastaavasti vastaavat lasten ja nuorten opetus- ja kasvatustehtävistä sekä koko kaupungin virkamiesjohto, ovat suurelta osin asiakkaitamme henkilöstöruokailun puitteissa. Olemme merkittävässä roolissa hyvinvointiyhteiskunnan ketjua, jonka avulla Suomi on luomassa parempaa huomista.

Hyvinvointi merkitsee meille paljon

Olemme ylpeitä lähes kiitettävästä työhyvinvointikyselyn tuloksesta sekä siitä, että lyhyen toimintamme aikana henkilöstön sairauspoissaolot ovat vähentyneet. On upeaa, että sairaalan potilaat antavat yli 4 arvosanaksi (asteikko 1-5) sairaalaruoastamme ja voimme numeroin osoittaa, että toimintamme on laskenut hyvinvointikuntayhtymän ruokahuoltoon tarvittavia kuluja merkittävästi. Olemme asiakkaittemme kanssa yhteistyössä vähentäneet systemaattisesti syntyneen biojätteen määrää sekä kasvattaneet kasvisruoan menekkiä merkittävästi.

Jatkossa tulemme haastamaan asiakkaamme kehittämään kanssamme entistä ympäristölähtöisempää ja maittavampaa ateriakokonaisuutta. Kilpailu on suunnattu koululaisille ja on osana uutta asiakasta osallistavaa toimintamallia. Tästä lisää lähemmin tulevan kevään aikana.

Tuulia Pelli
toimitusjohtaja