Rohkeasti ja vastuullisesti kohti herkullista arkea

Mitä kertoisit amerikanserkulle Suomesta? Mitä antaisit vieraalle tuliaiseksi Päijät-Hämeestä? Minkä viestin mieluiten laittaisit sosiaaliseen mediaan kotikaupunkisi arjesta? Meille ruoka-alan ammattilaisille vastauksia ei kauan tarvitse pohtia. Ruoka on osa arkeamme ja siitä haluamme kertoa ylpeydellä. Se koskettaa meitä myös päijäthämäläisinä asukkaina, vanhempina ja kanssaeläjinä.

Pieniä tekoja, huomioimista ja arjen luksusta. Jos tarina suomalaisesta koulujärjestelmästä leviää maailmalla menestystarinana, niin yhtä suuri ihmetyksen aihe on myös koululaisille tarjoamamme ilmainen kouluruoka. Päijäthämäläinen ruokaketju tuottaa ainutkertaisia makuelämyksiä ja ruokainnovaatioita, niitä syntyy myös meillä päivittäin.

Joka päivä toteutamme kestäviä ruokavalintoja ja arjen tekoja, jotka vaikuttavat ympäristömme hyvinvointiin ja henkilökohtaiseen jaksamiseemme. Ateriapalveluissa haluamme olla mukana kehittämässä hyviä kokemuksia yhdessä asiakkaidemme kanssa joka päivä. Hyvät makumuistot syntyvät positiivisista yhteisistä hetkistä, ruokatarinoista ja hyvästä mielestä, jotka taidolla tehty ruoka ja palvelu saa aikaan.

Lahden ympäristökaupungin arvoja seuraten teemme työtä avoimesti, vastuullisesti ja yhdessä. Lisäten vielä Päijät-Hämeen ateriapalvelujen arvon, rohkea uudistaminen, lunastamme paikkamme kehittyvinä ja kehittävinä arjen sankareina.

Hyvänä esimerkkinä yhteisestä kehittämiskokemuksesta on peruskoululaisille järjestetty kasvisreseptikilpailu. Syksyn 2019 aikana 7 – 9 luokkalaiset oppilaat saivat mahdollisuuden tuoda ideansa ammattilaisten pöytään suunnittelemalla kouluruokailuun sopivia kasvisruokia. Kilpailun sato oli lupaava ammattilaisten mielestä ja saadut reseptit toteutetaan kouluruokailussa kevään 2020 aikana.

Falafeleja katuruokatyyliin, Tipalan kasvispastaa, mustapippurilla ryyditettyä kukkakaali-juustokeittoa tai härkäpapu-porkkanapihvejä – miltä kuulostaisi teidän ruokapöydässänne? Näistä eväistä on helppo kertoa kaukaisimmillekin vieraille. Näistä syntyy makumuistot, jotka kantavat kauas tulevaisuuteen. Näistä olemme ylpeitä. Yhdessä tekemisen riemulla ei ole rajaa, kun otamme kauhan kauniiseen käteen ja etenemme rohkeasti kohti huomista.

4.2.2020

Jukka Turta
palvelupäällikkö
044 482 6236
jukka.turta@paijatateria.fi