Sanni Pelkonen

Olen Sanni Pelkonen, nastolalainen nainen. Tällä hetkellä työskentelen henkilöstökoordinaattorina Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden hallinnossa, mutta minulla on pitkä työkokemus myös kokin ja esimiehen tehtävistä.

Pienestä pitäen olen tykännyt laittaa ruokaa. Minulle oli alusta alkaen täysin selvää, että opiskelen kokiksi ja näin myös tein. Opinahjoni oli Koulutuskeskus Salpaus Lahdessa. Valmistumisen jälkeen työskentelin useamman vuoden ajan kokkina erilaisissa henkilöstöravintoloissa Lahden seudulla.

Kaipasin kuitenkin takaisin opintojen pariin. Opiskelin työn ohessa restonomin tutkinnon hyvin pitkälti verkko-opiskeluna. Restonomiopintojeni loppuvaiheessa siirryin työhön Nastolan kunnalle, kokiksi Erstan koululle. Siellä viihdyin kaksi vuotta. Sitten vaihdoin kokin tehtäviin Rakokiven koululle yhdeksi vuodeksi. Rakokiven aikana tapahtui Nastolan ja Lahden kuntaliitos, jolloin työnantajakseni vaihtui Lahden kaupunki. Seuraava työtehtäväni oli ruokapalveluesimiehen tehtävä Lahdessa Kaarikadun vuoropäiväkodissa. Olin jo Rakokivessä työskennellessäni auttanut ja sijaistunut säännöllisesti keittiön esimiestä, joten koin olevani valmis esimiestyöhön. Ruokapalveluesimiehen tehtäviä hoidin vajaan kahden vuoden ajan.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy perustettiin 1.5.2017. Tuolloin siirryin vanhana työntekijänä Lahden kaupungilta perustetun yhtiön työntekijäksi. Melko pian kävi selväksi, että yhtiön HR-toimintoihin tulee palkata Titania-työvuorosuunnitteluohjelman pääkäyttäjä, koska yhtiölle perustettiin oma Titania-ympäristönsä. Samassa yhteydessä kaivattiin myös lisäresurssia sijaishallintaan, tavoitteena yhtiön sijaisrekisterissä olevien ammattitaitoisten sijaisten määrän kasvattaminen. Luin sisäisen työpaikkailmoituksen, ja koska tehtävä vaikutti mielenkiintoiselta, päätin hakea tehtävään. Kaipasin jo uusia haasteita, ja olihan Titania-ohjelmakin minulle tuttu jo entuudestaan. Tulin valituksi tehtävään alkuvuodesta 2018.

Nyt olen hoitanut henkilöstökoordinaattorin tehtävää noin vuoden ajan. Tehtävänkuvani on muokkautunut, ja koen olevani näköalapaikalla toimiessani mm. yhteistoimintaneuvottelukunnan sihteerinä. Koordinoin yhtiön virkistystoimikuntaa ja saan olla mukana ideoimassa mukavia tapahtumia, joista esimerkkinä syksyllä 2018 järjestetyt henkilöstön virkistysiltapäivät Lapakiston luonnonsuojelualueella Lahdessa.

Arvostan Päijät-Hämeen Ateriapalveluita luotettavana työnantajana, joka voi tarjota mahdollisuuksia työssä etenemiselle osaamisen karttuessa. Työyhteisö toimii hyvin yhteen ja opin koko ajan jotain uutta. Saan kehittää, mutta myös itse kehittyä. Projektit, joihin olen päässyt mukaan, ovat olleet mielenkiintoisia.