Potilasruokailu

Ruoka edistää potilaiden toipumista, haluamme olla mukana tukemassa sitä

Ateriat ovat osa potilaiden päivittäistä hoitoa ja edistävät osaltaan potilaiden hyvinvointia. Ruokailu rytmittää päivän ja ruokahetki voi olla päivän kohokohta. Tarjoamme viisi ateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan, iltapäivän välipalan, päivällisen ja iltapalan.

Ravitsemushoitoon osallistuvat eri ammattiryhmät

Ravitsemushoidossa korostuu moniammatillisen ravitsemushoidon ja yhteistyön tärkeys.

Erityisruokavaliot toteutamme jokaisella aterialla yksilöllisen asiakastarpeen mukaan. Palvelumme luotettavuus perustuu osaavaan henkilöstöön. Vaativimmatkin erityisruokavaliot toteutamme turvallisesti ja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Vaihtelevat ruokalistamme tuovat monipuolisuutta ruokailuun kaikenikäisille potilaille.

Ravitsemus on osa hoitoa

Potilaiden ravitsemushoito pohjautuu ravitsemushoitoon, suositukseen sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin -suositukseen (2010) ja yleisiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin (2014).

Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja THL ovat julkaisseet uudistetun ravitsemushoitosuosituksen. Suosituksen yhtenä tavoitteena on tehostaa ravitsemushoitoa ja -ohjausta osana potilaan kokonaisvaltaista hoitoa.

Linkki ravitsemushoitojulkaisuun