Potilasruokailu
Ruoka edistää potilaiden toipumista, haluamme olla mukana tukemassa sitä
Ateriat ovat osa potilaiden päivittäistä hoitoa ja edistävät osaltaan potilaiden hyvinvointia. Ruokailu rytmittää päivän ja ruokahetki voi olla päivän kohokohta. Tarjoamme viisi ateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan, iltapäivän välipalan, päivällisen ja iltapalan.
Ravitsemushoitoon osallistuvat eri ammattiryhmät
Ravitsemushoidossa korostuu moniammatillisen ravitsemushoidon ja yhteistyön tärkeys.
Erityisruokavaliot toteutamme jokaisella aterialla yksilöllisen asiakastarpeen mukaan. Palvelumme luotettavuus perustuu osaavaan henkilöstöön. Vaativimmatkin erityisruokavaliot toteutamme turvallisesti ja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Vaihtelevat ruokalistamme tuovat monipuolisuutta ruokailuun kaikenikäisille potilaille.
Ravitsemus on osa hoitoa
Potilaiden ravitsemushoito pohjautuu ravitsemushoitoon, suositukseen sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin -suositukseen (2010) ja yleisiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin (2014).
Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja THL ovat julkaisseet uudistetun ravitsemushoitosuosituksen. Suosituksen yhtenä tavoitteena on tehostaa ravitsemushoitoa ja -ohjausta osana potilaan kokonaisvaltaista hoitoa.
Linkki ravitsemushoitojulkaisuun
Tulostettavat 4 viikon ruokalistat
Linkki Ruokalista PHKS potilaslista PDF -lomake
Linkki Ruokalista PHKS lasten PDF -lomake
Muutokset mahdollisia ruokalistalla.