Potilasruokailu

Ruoka edistää potilaiden toipumista, haluamme olla mukana tukemassa sitä

Ateriat ovat osa potilaiden päivittäistä hoitoa ja edistävät osaltaan potilaiden hyvinvointia. Ruokailu rytmittää päivän ja ruokahetki voi olla päivän kohokohta. Tarjoamme viisi ateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan, iltapäivän välipalan, päivällisen ja iltapalan. Toimitamme ateriat osastoille tilausten mukaisesti.

Ravitsemushoitoon osallistuvat eri ammattiryhmät

Ravitsemushoidossa korostuu moniammatillisen ravitsemushoidon ja yhteistyön tärkeys. Ravitsemuskäsikirja on toteutettu yhdessä PHHYKY:n asiantuntijoiden kanssa. Käsikirjasta löytyy ohjeet potilaiden ravitsemushoitoon. Ravitsemushoito edistää terveyttä ja on monien sairauksien keskeinen hoitomuoto.

Erityisruokavaliot toteutamme jokaisella aterialla yksilöllisen asiakastarpeen mukaan. Palvelumme luotettavuus perustuu osaavaan henkilöstöön. Vaativimmatkin erityisruokavaliot toteutamme turvallisesti ja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Vaihtelevat ruokalistamme tuovat monipuolisuutta ruokailuun kaikenikäisille potilaille.

Potilaiden ravitsemushoito pohjautuu

  • Ravitsemushoito, suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin -suositukseen (2010)
  • yleisiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin (2014)

Linkki THL – Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivustolle  Sivustolta löytyvät linkit ravitsemus- ja hoitosuosituksiin.