Tuotekehittäjä Miia Kakko, Etelä-Lahden Aluekeittiö
Tiesin jo yläasteella haluavani ammattikouluun keittiölinjalle. Olen käynyt Fellmannissa tarjoilijakoulun ja työskennellyt lounaskahviloissa. Alun perin ystäväni pyysi minuna hakemaan töihin suurtalouskeittiöalalle – hän sanoi, että sopisin tänne hyvin. Ensin tein sijaisuuksia 3 – 4 kuukautta ja samalla tutustuin moneen toimipisteeseen. Sitten pääsin Liipolan koulun keittiölle ja sattuikin niin, että sieltä oli jäämässä työntekijä eläkkeelle, joten sain pidemmän sijaisuuden. Samalla innostuin suorittamaan Koulutuskeskus Salpauksessa suurtalouskokin tutkinnon oppisopimuskoulutuksena. Tuotekehittäjä minusta tuli, kun esihenkilöni antoi minulle tehtäväksi kehittää henkilöstöruokailua. Ideoin esimerkiksi, miten henkilöstöravintolaa voisi kehittää. Minulle ehdotettiin osallistumista 1,5 vuotta kestävään Salpauksen Tuotekehittäjä -koulutukseen, joka toteutettiin oppisopimuksena. Koulutus antoi hyvän perustan työlleni ja…