Vastuullisuus

Meillä vastuullisuus tarkoittaa maistuvaa ruokaa

Päijäthämäläinen ruokaketju mahdollistaa ainutkertaisten makuelämyksien tuottamisen ja samalla se edistää paikallistaloutta, työllisyyttä ja ruokakulttuuria. Makuelämyksien- ja muistojen tarjoaminen on meille tärkeää. Kunnioitamme perinteisiä tuttuja makuja, mutta tuomme tarjolle myös uusia tuulia meiltä ja maailmalta.

Huolehdimme, että yksilöllisetkin ruokavaliot ovat maittavia ja täyttävät ravitsemukselliset vaatimukset. Hyvät makumuistot syntyvät positiivisista yhteisistä hetkistä, ruokatarinoista ja hyvästä mielestä, jotka taidolla tehty ruoka ja palvelu saavat aikaan.

Tiesitkö, kouluissa ja henkilöstöravintoloissamme kasvisruoka on tarjolla toisena ateriavaihtoehtona ruokalinjastossa – joka päivä, lisäksi vietämme kerran viikossa kasvisruokapäivää. Myös vegaaninen kasvisruokavaihtoehto on saatavilla sitä haluaville. Kehitämme itse ja otamme asiakkaamme mukaan kehittämään ruokalistoillemme uusia, maistuvia kasvis- ja vegaaniruokareseptejä.

Valintamme ratkaisevat

Hukkaan heitetty ruoka on valtava ja täysin turha taakka ympäristölle. Tästä syystä seuraamme ruoan menekkiä ja hävikkiä päivittäin, sekä teemme aktiivisesti työtä hävikin minimoimiseksi:

  • opastamme asiakkaitamme asianmukaiseen lajitteluun
  • parannamme ruokalistasuunnittelua
  • osallistumme hävikkikampanjoihin
  • henkilöstöravintoloissamme ylijäämäruokaa on ostettavissa mukaan lounasajan päätyttyä

Osassa lahtelaisista kouluista on luovuttu tarjottimista. Lounasruokailu ilman tarjotinta säästää vettä, pesuainetta, energiaa ja tarjottimista luopuminen vähentää myös hävikkiä.

Herkullista arkea maakunnan halutuimmasta keittiöstä #energiaaarkeen

Merkittävä osa Lahden koulu- ja päiväkotiruoasta valmistetaan energiatehokkaassa Etelä-Lahden aluekeittiössä. Kouluissa ja päiväkodeissa tarjolla oleva ruoka antaa energiaa päivään muutenkin kuin ravintona, sillä ruoanvalmistusprosessissa syntyvää hukkalämpöä käytetään aluekeittiön lämmitykseen. Rakennuksen lämpöpumpuilla tuotetaan lisäksi 80% rakennuksen tarvitsemasta lämpöenergiasta. Aluekeittiön katolla aurinkopaneelit tuottavat sähköä, noin puolet nelihenkisen perheen omakotitalon vuosittaisesta energiatarpeesta, kiinteistössä hyödynnettäväksi.

Lahden ympäristökaupungin arvoja seuraten teemme työtä avoimesti, yhdessä asiakkaan kanssa. Seuraamme asiakastyytyväisyyttä säännöllisesti ja saatujen palautteiden pohjalta teemme toimenpiteitä toiminnan kehittämiseksi.

Panostamme henkilöstön työhyvinvointiin ja osaamisen sekä palkitsemisen kehittämiseen -haluamme olla haluttu työpaikka nyt ja tulevaisuudessa!

Meille maistuva, terveellinen, turvallinen ja hyvinvointia tukeva ruoka on sydämen asia.

Vastuullisuus -artikkeli HS kuukausiliitteessä 3/2020

9 faktaa ruoastamme

Ympäristöasiat ovat olennainen ja jokapäiväinen osa toimintaamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme ympäristöystävällisiä tuotteita korostaen kuitenkin asiakkaan vapautta valita. Elintarvikehankinnoissamme huomioimme erityisesti raaka-aineiden jäljitettävyyden ja turvallisuuden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portaat luomuun

Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden kaikki toimipaikat ovat Portaat luomuun -ohjelmassa. Portaat luomuun -ohjelma on maa- ja metsätalousministeriön rahoittama hanke, jolla pyritään lisäämään ammattikeittiöiden luomutuotteiden käyttöä. Luomuhankinnat kohdistamme erityisesti kotimaisiin luomutuotteisiin, kuten luomu puurohiutaleet, ohrasuurimo, piimä, maito ja viili. Käytössämme on myös mm. luomu kahvia, pastaa, banaania ja porkkanapyrettä. Olemme sitoutuneet kasvattamaan luomutuotteiden hankintaosuutta mahdollisuuksiemme mukaan.

Koulumme, päiväkotimme, sosiaali- ja terveystoimen ateriapalvelumme, sekä henkilöstöravintolamme ovat Luomun portaat -ohjelmassa portaalla 4. Tämä tarkoittaa, että keittiössä käytetään vähintään kahdeksaa (8) raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteina. Lisäksi käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan.
http://www.luomuravintola.fi

 

 

 

Lahti on Reilun kaupan kaupunki                           

Keitämme Reilun kaupan kahvia ja teetä henkilöstöravintola Tyrmässä sekä kokous- ja edustustarjoiluissamme. Lisäksi tarjolla on Reilun kaupan sokeria ja hunajaa. Useimpien kahviloiden valikoimaan kuuluu myös muita Reilun kaupan tuotteita kuten jäätelöä ja appelsiinimehua. Reilun kaupan luomubanaaneja popsittiin lahtelaisissa päiväkodeissa viime vuonna noin 210 kg. Reilun kaupan tuotteiden tarjoaminen on luontevaa jatkoa Lahden kaupungin ja Ateriapalveluiden ympäristötyölle.  https://reilukauppa.fi/