Kouluruokailu

Kouluissa tarjoamme hyvää, monipuolista, maistuvaa ja ravitsemussuositusten mukaista ruokaa. Ruoka tukee lasten ja nuorten jaksamista, kasvua ja painon tervettä kehitystä.

Energiaa ja iloa koulupäivään  

Ruokalistan koostamme oppilaiden suosikkiruuilla. Päivittäin on tarjolla vapaasti otettavissa myös kasvisvaihtoehto. Koululounaalla tarjotaan pääruoan lisäksi salaattia, leipää, levitettä ja maitoa. Kuuden viikon perusruokalistaan muutoksia tuovat juhlapyhät. Ruokalistan ateriat valmistamme laadukkaista, pääsääntöisesti kotimaisista raaka-aineista. Lähituottajien tuotteita käytämme mahdollisuuksien mukaan. Olemme myös sitoutuneet käyttämään luomutuotteita kouluissa. Tällä hetkellä olemme Portaat luomuun tasolla 4. Tämä tarkoittaa sitä, että keittiössä käytetään vähintään kahdeksaa (8) merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteina. Lisäksi käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan.

Erityisruokavalioita noudattavien oppilaiden on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella. Ohje erityisruokavalioista

Kouluissa on tarjolla maksullinen välipala, jonka tarkoitus on antaa energiaa iltapäivän opiskeluun ja harrastuksiin. Oppilas itse koostaa terveellisistä vaihtoehdoista haluamansa välipalapaketin. Tarjolla on esimerkiksi täytettyjä sämpylöitä, hedelmiä ja rahkaa.

Ceepos Mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksu on käytössä kaikissa Lahden kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa. Älypuhelimeen ladattavalla Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksella on mahdollisuus maksaa sovellukseen ladatulla rahalla maksullisia välipaloja. Sovelluksessa palveluntarjoajan tunnus on Phateria.

Ceepos Mobiilimaksu -sovellukseen ladataan rahasaldoa verkkokaupasta Linkki Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen verkkokauppaan. Käyttöohjeet mobiilisovellukseen löytyvät verkkokaupan sivulta.

Mobiilimaksamisen pilottivaihe kestää noin neljä kuukautta. Tämän jälkeen käyttöä laajennetaan kaikkiin Lahden kouluihin. Mobiilimaksamisen myötä paperisten välipalalippujen myynti loppuu pilottivaiheen jälkeen. Jo lunastetut aterialiput voi käyttää loppuun.

Linkki Valtion ravitsemusneuvottelukunnan SYÖDÄÄN JA OPITAAN YHDESSÄ -kouluruokailusuositus julkaisuun

YouTube-tähdet Elina ja Sofia maistelivat koko kouluviikon ruokalistan ruoat.
Katso videolta, mitkä olivat tyttöjen suosikit!  Linkki YouTubeen