Kouluruokailu

Perusopetuksen toimintaohjeita koronatilanteessa mm. kouluruokailusta.

Kouluissa tarjoamme hyvää, monipuolista, maistuvaa ja ravitsemussuositusten mukaista ruokaa. Ruoka tukee lasten ja nuorten jaksamista, kasvua ja painon tervettä kehitystä.

Energiaa ja iloa koulupäivään  

Ruokalistan koostamme oppilaiden suosikkiruuilla. Päivittäin on tarjolla vapaasti otettavissa myös kasvisvaihtoehto. Koululounaalla tarjotaan pääruoan lisäksi salaattia, leipää, levitettä ja maitoa. Kuuden viikon perusruokalistaan muutoksia tuovat juhlapyhät. Ruokalistan ateriat valmistamme laadukkaista, pääsääntöisesti kotimaisista raaka-aineista. Lähituottajien tuotteita käytämme mahdollisuuksien mukaan. Olemme myös sitoutuneet käyttämään luomutuotteita kouluissa. Tällä hetkellä olemme Portaat luomuun tasolla 4.

Erityisruokavalioita noudattavien oppilaiden on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella. Ohje erityisruokavalioista

Kouluissa on tarjolla maksullinen välipala, jonka tarkoitus on antaa energiaa iltapäivän opiskeluun ja harrastuksiin. Oppilas itse koostaa terveellisistä vaihtoehdoista haluamansa välipalapaketin. Tarjolla on esimerkiksi täytettyjä sämpylöitä, hedelmiä ja rahkaa.

YouTube-tähdet Elina ja Sofia maistelivat koko kouluviikon ruokalistan ruoat.
Katso videolta, mitkä olivat tyttöjen suosikit!  Linkki YouTubeen

 

 

 

 

 

SYÖDÄÄN JA OPITAAN YHDESSÄ -kouluruokailusuositus