Päiväkotiruokailu

Pienten lasten ruokailussa on tavoitteena tukea lapsen tervettä kasvua ja kehitystä sekä kehittää muun muassa lapsen maku- ja ruokatottumuksia. Tarjoamme lapsille maukkaan ja ravitsemuksellisesti tasapainoisen ateriakokonaisuuden. Ruoanvalmistuksessa otamme huomioon pienet lapset asiakkaina muun muassa ruoan rakenteessa ja maustamisessa. Lapsille valmistetaan aamupala, lounas ja iltapäivän välipala sekä vuorohoidossa oleville myös päivällinen ja iltapala.

Iloisia hymyjä joka päivä

Ateriapalvelun suunnittelua ja toteuttamista ohjaavat ravitsemussuositukset.

Perusruokalista laaditaan kuuden viikon jaksolle, johon muutoksia tuovat juhlapyhät. Aterioiden valmistuksessa käytämme laadukkaita, pääsääntöisesti kotimaisia raaka-aineita. Lähituottajien tuotteita käytämme mahdollisuuksien mukaan. Olemme myös sitoutuneet käyttämään luomutuotteita päiväkodeissa. Tällä hetkellä olemme Portaat luomuun tasolla 4. Tämä tarkoittaa, että keittiössä käytetään vähintään kahdeksaa (8) merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteina. Lisäksi käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan.

Erityisruokavalioita noudattavien lasten on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella. Ohjeet erityisruokavalioista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linkki Valtion ravitsemusneuvottelukunnan TERVEYTTÄ JA ILOA RUOASTA – varhaiskasvatuksen ruokailusuositus julkaisuun