Päiväkotiruokailu

Pienten lasten ruokailussa on tavoitteena tukea lapsen tervettä kasvua ja kehitystä sekä kehittää muun muassa lapsen maku- ja ruokatottumuksia. Tarjoamme lapsille maukkaan ja ravitsemuksellisesti tasapainoisen ateriakokonaisuuden. Ruoanvalmistuksessa otamme huomioon pienet lapset asiakkaina muun muassa ruoan rakenteessa ja maustamisessa. Lapsille valmistetaan aamupala, lounas ja iltapäivän välipala sekä vuorohoidossa oleville myös päivällinen ja iltapala.

Ruokailukokemus päiväkodissa on tärkeä osa ruokakasvatusta ja auttaa luomaan positiivista ruokakäsitystä pitkälle tulevaisuuteen.

Iloisia hymyjä joka päivä

Ateriapalvelun suunnittelua ja toteuttamista ohjaavat ravitsemussuositukset.

Perusruokalista laaditaan kuuden viikon jaksolle, johon muutoksia tuovat juhlapyhät ja ruokavuoden sesongit. Aterioiden valmistuksessa käytämme laadukkaita, pääsääntöisesti kotimaisia raaka-aineita. Lähituottajien tuotteita käytämme mahdollisuuksien mukaan. Olemme myös sitoutuneet käyttämään luomutuotteita päiväkodeissa. Tällä hetkellä olemme Portaat luomuun tasolla 4. Tämä tarkoittaa, että keittiössä käytetään vähintään kahdeksaa (8) merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteina. Lisäksi käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan.

Erityisruokavalioita noudattavien lasten on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella. Ohjeet erityisruokavalioista.

JAMIX MENU – sähköinen ruokalista

Käytössämme on sähköinen JAMIX MENU -ruokalistapalvelu. Palvelussa voi tarkastella ruokalistan lisäksi myös ainesosaluetteloa, allergeeneja ja ruokavalioita sekä ravintoarvotietoja. Palvelusta löytyvä hiilijalanjälkilaskelma ei ole tällä hetkellä ajantasainen.

Lataa maksuton JAMIX MENU -mobiilisovellus sovelluskaupasta ja ruokalistamme kulkee aina mukanasi!

Jamix menu ruokalista painike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linkki Valtion ravitsemusneuvottelukunnan TERVEYTTÄ JA ILOA RUOASTA – varhaiskasvatuksen ruokailusuositus julkaisuun