Olen kotoisin Viipurista. Venäjällä ammattini oli optikko-insinööri. Olen valmistunut Pietarin yliopistosta ja heti valmistumiseni jälkeen muutin Suomeen. Suomessa olen kokeillut monia ammatteja – olen työskennellyt puutarhassa, kaupanalalla ja lastenhoitajana. Lopulta ymmärsin, että suurkeittiöala on minulle paras ja mieluisin.
Hakeuduin oppisopimuskoulutukseen ja suoritin ravintola- ja cateringalan perustutkinnon Koulutuskeskus Salpauksessa. Oppisopimuskoulutus oppimismuotona sopii minulle erinomaisesti. Asiat jäävät parhaiten mieleeni, kun saan tehdä asioita käytännössä. Lisäksi sain palkkaa koko koulutuksen ajan. Erityisesti opin kylmävalmistuksesta ja kahvilatoiminnan työtehtävistä. Työharjoittelussa olin Päijät-Hämeen Ateriapalvelut konsernin keittiöissä ja Salpauksen opetuskeittiössä kokin ja tarjoilijan tehtävissä.
Ruokapalvelutyöntekijän työ on monipuolista

Parasta työssäni on se, että työpäiväni ovat monipuolisia ja kiireisiä. Voisin sanoa, että työpäiväni koostuu kolmesta osa-alueesta. Ensimmäinen osa on aamun tehtävät – valmistamme kuumaruokaa ja hoidamme ruokasalin kuntoon. Toinen osa on asiakaspalvelu – palvelemme opiskelijoita ja opettajia. Kolmas osa työssäni on siivous – ruokasalin ja keittiön täytyy koko ajan olla puhtaita. Työpäivät kuluvat nopeasti.
Haastava tilanne työssäni on, kun päivän ruoka loppumassa linjastosta ja on pitkä jono asiakkaita. Silloin otamme tilalle pakastimesta vararuokaa ja valmistamme sen nopeasti esille. Kerron tilanteesta oppilaille ja sanon, että odottavat rauhassa.
Opin uutta työskentelemällä päiväkodin keittiöllä
Työskenteleminen eri toimipisteissä ja keskusteleminen samalla alalla työskentelevien ystävieni kanssa edistää uuden oppimistani. Koulujen loma-aikana siirryn päiväkodin keittiölle töihin. Siellä työtehtävät ovat erilaisia verrattuna koulun keittiöön. Silloin saan uutta työkokemusta ja opin uutta. Lisäksi minulla on paljon ystäviä, jotka työskentelevät keittiöalalla. Tavatessamme jaamme kokemuksiamme ja opimme toisiltamme. Toivon, että voisin tulevaisuudessa opiskella kokiksi.
Työyhteisössäni on useaa eri kansalaisuutta
Arvostan omaa työyhteisöäni suuresti. Tiimityö on sujuvaa ja toimii kaikkien osalta. Meillä on sellainen ilmapiiri, että jokainen auttaa toinen toistaan. Saan aina heti apua, kun pyydän. Meillä on hyvä porukka ja pomo. Minusta on ihanaa, että työyhteisössämme on useaa eri kansalaisuutta – thaimaalainen, ukrainalainen, venäläinen ja suomalaisia.