Suomalaisen ruoan päivää juhlitaan kouluissa ja päiväkodeissa Vesijärven kalapihveillä 4.9.

Syö fi(k)susti – Järvikalaa lasten ja nuorten lautasilla

Lahden kouluissa, lukioissa ja päiväkodeissa saadaan nauttia paikallista kalaherkkua suomalaisen ruoan päivänä torstaina 4.9.2025.

Ruokalistoillamme on teemapäivän aikana Vesijärven hoitokalastetusta kalasta tehtyjä herkullisia kalapihvejä. Vesijärven kalapihvi on käväissyt aiempina vuosina lounaslistoillamme mm. henkilöstöravintoloissa ja päiväkoti Humpulan kalahampurilaisateriassa.

Teemapäivän ruokalistassa korostuu paikallinen ruoka, luontopositiivisuus ja ympäristökehitys, Vesijärven hoitokalastus, kala-aterian terveellisyys ja aito maku.

Hoitokalastus parantaa järven tilaa, vähentää rehevöitymistä ja sen ansiosta voimme tarjota tuoretta, kotimaista kalaa, suoraan lähivesiltä ruokapöytään.

Vesijärven kalapäivä toteutetaan yhteistyössä Lahden ympäristökehityksen kanssa osana @One Health 4 Cities -hanketta.