Päijät-Hämeen Ateriapalvelut mukana Hävikkiviikolla 11. – 17.9.2023
Valtakunnallinen Hävikkiviikko on vuosittainen tapahtuma, joka pyrkii herättämään ihmisten tietoisuutta ruokahävikistä ja kannustaa ottamaan käyttöön kestävämpiä ruokailutapoja. Ruokahävikki on yksi merkittävimmistä kestävän kehityksen haasteista, joka vaikuttaa sekä ympäristöön että talouteen. Maailmanlaajuisesti noin kolmasosa tuotetusta ruoasta menee hukkaan, kun taas samanaikaisesti miljoonat ihmiset kärsivät ruoan puutteesta. Ruokahävikki on syömäkelpoista ruokaa, joka syystä tai toisesta päätyy jätteeksi syömisen sijasta. Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa. Julkisissa ruokapalveluissa ruokajätteeksi päätyy noin viidesosa valmistetusta ruoasta. Hävikkiä syntyy eniten sairaaloissa, päiväkodeissa ja linjastoruokailussa. Suurin osa ruokapalveluiden ruokahävikistä syntyy nimenomaan tarjoiluhävikistä. Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ruokahävikin määrään. Ratkaisu ruokahävikin vähentämiseen on…