Ajankohtaista

Lahden kouluruoan kehittämistyölle alansa merkittävin tunnustus!

Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n tuotekehityspäällikkö Jukka Turta vei nimiinsä PRO-tuplavoiton. PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 16 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n tuotekehityspäällikkö Jukka Turta palkittiin sekä Ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjan pokaalilla, että lehdistöpalkinnolla. Perusteluissa todettiin: Turta on kouluruoan kehittäjä, joka tekee työtään vahvasti asiakkaan eli lasten ja nuorten näkökulmasta. Hän on aktiivinen myös yhdistystoiminnassa ja vetää Suomen kokkimaajoukkueen toimintaa. “Mykistynyt fiilis. Palkinto on osoitus siitä, että pitkää työuraa arvostetaan”, Turta sanoi tuplavoitostaan häkeltyneenä. “Meidän tehtävämme on luoda suomalaista ruokakulttuuria. Kouluruuasta syntyy arvokkaita muistoja, ja…

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut-konsernille, on myönnetty ISO 9001:2015-laatusertifikaatti. Uutena on mukana Ateriasisko oy.

Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt Päijät-Hämeen Ateriapalvelut konsernille ISO 9001:2015-laatusertifikaatin13. joulukuuta 2022. Alkuperäinen sertifikaatti on myönnetty 30.6.2021 Päijät-Hämeen Ateriapalvelulle, muutos aiempaan sertifikaattiin on Päijät-Hämeen Ateriapalvelun tytäryhtiön Ateriasiskon liittyminen sertifikaattiin mukaan. Sertifioidun laatujärjestelmän avulla varmistamme, että johtamisjärjestelmä ja prosessit ovat tehokkaita ja että toimintamme vastaa asiakkaiden sekä sidosryhmien odotuksiin ja tukee jatkuvaa kehittämistä. Olemme toteuttaneet standardin edellyttämiä sisäisiä ja ulkoisia auditointeja sekä kehittäneet toimintaamme erilaisin keinoin esim. poikkeamahavainnointien, auditointien ja asiakastyytyväisyyskyselyjen avulla. Sertifiointiauditoinnin seuranta auditointi ja Ateriasiskon laajentaminen sertifikaattiin toteutui marraskuussa 2022 ja se koski johtamista, tukipalveluita ja viittä PHAP:n eri toimintatyyppistä keittiötä sekä yhtä Ateriasiskon keittiötä Laatutyö käytännössä Vaikutukset tehdystä…

Päijät-Hämeen Ateriapalveluille myönnetty lähiruokatunnustus

Päijät-Hämeen Ateriapalveluille on myönnetty Kasvua Hämeessä -lähiruokatunnustus 10.12.2022. Lähiruokatunnustus myönnettiin Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:lle pitkäjänteisestä ja myönteisestä työstä kotimaista ja paikallista ruuan tarjontaa, näkyvyyttä ja arvostusta kohtaan. Tunnustuksen myönsi MTK Häme. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy ja sen edeltäjä Lahden Ateria on tehnyt vuosia aktiivista työtä lähellä tuotetun ja jatkojalostetun ruoan esilletuomiseksi. Hämäläisyys ja päijäthämäläiset erityispiirteet on pyritty huomioimaan julkisessa ruokatuotannossa niin hyvinvointisektorilla kuin sivistystoimen palveluna. Paikallinen ruokakulttuuri on sydämen asia Ateriapalvelujen tuottaminen niukoilla resursseilla vaatii tarkkaa suunnittelua ja mahdollisimman kustannustehokkaiden ratkaisujen löytämistä. Samalla on huomioitava myös asiakasryhmien ravitsemukselliset tarpeet ja huoltovarmuuden takaaminen. Näissä ristipaineissa Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy ei ole tehnyt kompromisseja laadukkaiden…

Ateriapalvelujen Jukka Turta PRO-finalisti 2023!

Aromi-lehti palkitsee keittiö- ja ravintola-ammattilaisten parhaimmiston PRO-tunnustuspalkinnoilla, jotka jaetaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18. tammikuuta. PRO-palkinto on toimialamme näkyvin tunnustus ja se annetaan eriomaisesta työstä, ja todella merkittävä niin saajalle kuin työyhteisöllekin. Jukka Turta on valittu kolmen finalistin joukkoon sarjassa Ammattikeittiön tuotekehittäjä. Kannusta Jukka voittoon! Finalisteja voi käydä kannustamassa 15. joulukuuta saakka. Tuomaristo saa kaikki kannatuslauseet ja -äänet tiedoksi ja ne vaikuttavat voittajan valintaan. Linkki propalkinnot.fi sivustolle Jukka Turta – PRO-finalisti 2023 Yhdessä kehittäen – pitkällä polulla Kouluruoka ja sen kehittäminen on ollut ammattilaisten puheissa viime aikoina ajankohtaisilla teemoilla. Kuumaa keskustelua on käyty ruoan ilmastovaikutuksista, hävikista, kasvisruoista ja tottakai myös ravitsemuksesta. Kouluruokakeskustelusta on…

Asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin lokakuussa

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut toteutti asiakastyytyväisyyskyselyn 3. – 11.10.2022 varhaiskasvatuksen lapsille 10 eri päiväkodissa sekä näiden päiväkotien henkilöstölle, että peruskoulujen ja lukioiden oppilaille / opiskelijoille sekä opetus- ja kasvatushenkilöstölle.  Perinteiset ruoat olivat varhaiskasvatuksen lasten mieleen Varhaiskasvatuksen lasten kysely toteutettiin päiväkotiryhmittäin kymmenessä Lahden päiväkodissa. Kyselyyn valittiin päiväkoteja eteläiseltä, itäiseltä ja pohjoiselta alueelta ja vertailtavuuden vuoksi osa mukana olevista päiväkodeista oli samoja kuin vuoden 2021 asiakaskyselyssä.  Varhaiskasvatuksen lasten kyselyn tarkoituksena oli selvittää mitä mieltä lapset ovat päiväkotiruoasta ja kartoittaa lasten lempiruokia, sekä ruokaan ja ruokailuun liittyviä kehityskohteita. Kyselyn vastausten keskiarvo oli 4,1 viisi asteisella asteikolla jossa 5 = erittäin hyvä. Keittiöhenkilökunta sai paljon kiitosta…

Koululaisilla mahdollisuus syysloma-ajan ruokailuun

Kaupungin peruskoululaisilla ja lukiolaisilla on mahdollisuus tulla ruokailemaan syysloman (24. – 28.10.2022) aikana neljälle monitoimitalolle maanantai – perjantai kello 11.30 – 12.30. • Jalkarannan monitoimitalo Jalo • Liipolan monitoimitalo Onni • Launeen monitoimitalo Lähde • Rakokiven monitoimitalo Loisto Ilmoittautuminen syysloma-ajan ruokailuun tulee tehdä kaksi (2) arkipäivää aikaisemmin klo 12 mennessä. Ilmoittautua voi koko viikolle tai yksittäisille päiville. Ilmoittautumislomake löytyy Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden kotisivuilta linkki kouluruokailusivustolle. Ruokailemaan saavutaan koulun pääovesta. Pääovella on keittiön puhelinnumero johon soittamalla keittiöhenkilökunta tulee avaamaan oven. Aterian hinta on 4 euroa. Ateriat voi maksaa joko välipalalipuilla (2 kpl/ateria) tai Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksella. Ceepos Mobiilimaksu -sovellusohjeet verkkokaupassa. Linkki verkkokauppasivustolle.…

Kouluissa ja päiväkodeissa annetaan palautetta ruokailun kehittämiseksi

Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen asiakaskysely toteutetaan 3. – 11.10.2022: • varhaiskasvatuksen lapsille 10 eri päiväkodissa • perusopetuksen oppilaille sekä lukioiden opiskelijoille • opetus- ja kasvatushenkilökunnalle varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Perusopetuksen oppilaiden ja lukioiden opiskelijoiden sekä opetus- ja kasvatushenkilökunnan kysely toteutetaan henkilökohtaisena Forms-kyselynä. Kyselyyn vastataan anonyymisti ja vastauslinkit lähetetään wilma-palvelun kautta. Henkilöstölle on oma vastauslinkki, oppilaille / opiskelijoille oma linkki. Varhaiskasvatuksen lasten kysely toteutetaan paperikyselynä päiväkotiryhmittäin. Kysely toteutetaan kymmenessä Lahden päiväkodissa. Kyselyyn on valittu päiväkoteja jokaiselta alueelta (eteläiseltä, itäiseltä ja pohjoiselta), ja vertailtavuuden vuoksi osa mukana olevista päiväkodeista on samoja kuin vuoden 2021 asiakaskyselyssä. Aurinkorinteen päiväkoti Erstan päiväkoti Hennalan päiväkoti Kaarikadun päiväkoti Kariston…

EU:n luomutuotannon päivää vietetään 23.9.2022

Tänään vietetään EU:n luomutuotannon päivää. Lahden kouluissa on tarjolla luomu ohrapuuroa ja mehukeittoa! Kaikki Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden toimipaikat ovat Portaat luomuun -ohjelmassa ja olemme mukana myös Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeessa. Luomuhankinnat kohdistamme erityisesti kotimaisiin luomutuotteisiin, kuten puurohiutaleet, suurimot, piimä ja maito. Käytössämme on myös luomu pastaa, banaania ja porkkanapyrettä. Viime vuonna käytimme luomuraaka-aineita lähes 23 000 kg! Lisätietoa LuRu-hankkeesta

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään 12. – 18.9.2022

Ravitsemispalveluisssa suurin hävikin aiheuttaja on tarjoiluhävikki, eli ruoka, joka on ollut linjastossa ja jää syystä tai toisesta syömättä. Linjastoihin valmistettavaa ruokaa pitäisi pystyä ennakoimaan paremmin, jotta hävikin määrää saataisiin pienennettyä. Me Päijät-Hämeen Ateriapalveluissa seuraamme ja mittaamme hävikkiä päivittäin. Hukka-hävikkiohjelman avulla pyrimme optimoimaan menekkiä ja valmistamaan ruokaa tarjolle menekin mukaan. Myös jokainen meistä voi itse vaikuttaa syntyvän hävikin määrään ottamalla ruokaa lautaselle vain sen verran kun oikeasti jaksaa syödä. Muutos alkaa meistä! Lisätietoa Hävikkiviikosta