Ajankohtaista

Tervetuloa kotipalveluateria-asiakkaaksemme!

Lahtelaisilla on mahdollisuus tilata maukas ja ravitsemuksellisesti tasapainoinen ateria­kokonaisuus suoraan omaan kotiin 3.5.2022 alkaen. Aterioissa huomioidaan asiakaskohtaisesti erityisruokavaliot (laktoositon ja gluteiiniton), ruoan rakenne ja ruokamieltymykset. Ateriat valmistetaan Etelä-Lahden aluekeittiö Apilassa ja kotiinkuljetuksen hoitavat paikalliset taksiyrittäjät kahtena jakeluna viikossa. Palvelemme 10 km:n säteellä Lahden keskustasta. Ateriat toimitetaan kylminä. Aterian hinta kotiin kuljetettuna 10,90 € ilman palveluseteliä ja palvelusetelillä 8,40 €. Kaikkiin annoksiin sisältyy pääruoka, salaatti ja jälkiruoka. Keittoruokiin myös leipä/sämpylä. Kysy palvelustamme: Laura Lehtinen, p. 044 416 4831 tai kotiateria@ateriasisko.fi.

Ateriapalvelut on ottanut käyttöön Ceepos Mobiilimaksamisen

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut on ottanut käyttöön mobiilimaksamisen neljässä pilottikohteessa 31.3.2022 alkaen. Älypuhelimeen ladattavalla Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksella pilottikoulujen oppilailla on mahdollisuus maksaa sovellukseen ladatulla rahalla maksullisia välipaloja ja koulujen ja päiväkotien henkilökunta voi käyttää sovellusta lounaiden maksamiseen. Ceepos Mobiilimaksu -sovellukseen ladataan rahasaldoa Linkki Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen verkkokaupasta. Käyttöohjeet mobiilisovellukseen löytyvät verkkokaupan sivulta. Mobiilimaksamisen pilottivaihe kestää noin neljä kuukautta. Tämän jälkeen käyttöä laajennetaan kaikkiin Lahden kouluihin ja päiväkoteihin. Mobiilimaksamisen myötä paperisten välipala- ja lounaslipujen myynti loppuu pilottivaiheen jälkeen. Jo lunastetut ateria- ja välipalaliput voi käyttää loppuun. Mobiilimaksamisen pilottikohteet:• Liipolan monitoimitalo Onni• Launeen monitoimitalo Lähde• Jalkarannan monitoimitalo Jalo• Rakokiven monitoimitalo Loisto Lisätietoa antavat:Anna-Kaisa Laaksonenpalvelupäällikköp. 044…

Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden toimitusjohtaja vaihtuu

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Vuodesta 2017 alkaen toimitusjohtajana toiminut Tuulia Pelli jättää yhtiön välittömästi. Yhtiön asema on kuluneen vuoden aikana muuttunut merkittävästi. Yhtiön hallitus hakee tällä ratkaisulla myönteistä suuntaa yhtiön tulevaisuudelle maakunnan laadukkaimpien ateriapalveluiden tarjoajana. Yhtiön hallitus on nimennyt uudeksi toimitusjohtajaksi EMBA Päivi Karttusen. Karttunen aloittaa työssään 19.4.2022. Karttunen siirtyy toimitusjohtajan tehtävään LADECin johtajan tehtävästä. Aiemmin Karttunen on toiminut sekä Leijona Catering Oy:n että Itella Oy:n myyntijohtajana. Toimitusjohtajan sijaisena toimii Maarit Tuomala-Nikkanen 19.4.2022 asti. Lisätietoja: Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy, hallituksen puheenjohtaja Francis McCarron, puh. 040 510 4053

Ateriapalvelut on ottanut käyttöön ilmoituskanavan

Me Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:llä haluamme toimia vastuullisesti, lainmukaisesti ja avoimesti sekä yrityksemme eettisten arvojen mukaisesti. Olemme ottaneet käyttöön luottamuksellisen Ilmoituskanava -palvelun, jonka kautta henkilöstömme, asiakkaamme ja sidosryhmämme voivat turvallisesti kertoa epäilemästään väärinkäytöksestä ja lainvastaisesta toiminnasta. Tarkemmat ohjeet ilmoituskanavan käyttöön sekä ilmoituslomakkeen löydät täältä.

Ateriapalvelujen edustaja horeca-alan huippuosaajien joukossa

Ateriapalvelujen palvelujohtaja Maarit Tuomala-Nikkanen on yksi huippuosaajien joukossa, kun horeca-alan tunnuspalkintoja jaetaan. Idearikkaus, periksiantamattomuus ja usko tulevaan ovat nousseet entistä tärkeämmiksi ominaisuuksiksi näinä haastavina aikoina. PRO-palkinto on toimialamme näkyvin tunnustus. Se annetaan erinomaisesta työstä, ja on todella merkittävä niin saajalle kuin työyhteisöllekin. PRO-finaaliin valitaan kolme parasta esikarsinnan kautta, johon vaikuttavat ehdotusten määrä ja perustelut. Voittaja valitaan huhtikuussa järjestettävässä PRO-gaalassa Helsingin Messukeskuksessa. Maarit Tuomala-Nikkanen – PRO finalisti – PRO2022 (propalkinnot.fi)

Ateriapalvelut mukana kansallisessa Ruoka-askel -tutkimushankkeessa

Hankkeen tavoitteen on kehittää kestävä toimintamalli, joka tukee lasten terveellistä ruokavaliota ja vähentää ruokajärjestelmän ilmastovaikutuksia varhaiskasvatuksessa. Hankkeen yleistiedote 17.11.2021: Lahden varhaiskasvatus mukaan kestävän ruokajärjestelmän tutkimushankkeeseen ”Lahti on mukana kansallisessa Ruoka-askel tutkimushankkeessa yhdessä kolmen Etelä-Pohjanmaan kunnan (Ilmajoki, Kauhajoki ja Kauhava) kanssa. Hankkeen tavoitteena on kehittää kestävän ruokajärjestelmän toimintamalli tukemaan lasten terveellistä ruokavaliota ja vähentämään ruokailuun liittyviä ilmastovaikutuksia varhaiskasvatuksessa. Toimintamalli kehitetään kuntien, ruokapalveluiden ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten sekä lasten ja vanhempien yhteistyönä. Kyseessä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Helsingin yliopiston, Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Laurea-ammattikorkeakoulun yhteistyöhanke, jolla on tutkimuslupa Lahden kaupungilta sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin eettisen toimikunnan puoltava lausunto. Hankkeen päärahoittaja on…

Ateriapalvelut sopeuttaa toimintaansa

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut on saanut päätökseen yhteistoimintaneuvottelut henkilöstönsä kanssa. Samalla yhtiö jatkaa liikkeenluovutusneuvotteluja osan henkilöstönsä siirtymisestä vanhoina työntekijöinä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ateriapalvelujen uusien palveluntuottajien palvelukseen.   ​Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden välinen määräaikainen ateriapalvelusopimus päättyy 31.12.2021. ​Hyvinvointiyhtymä päätti vuosi sitten kilpailuttaa ateriapalvelunsa, ja myös Päijät-Hämeen Ateriapalvelut osallistui kilpailutukseen. Kilpailutuksen jälkeen hyvinvointiyhtymän hallitus päätti hankkia ateriapalvelut vuoden 2022 alusta lähtien Attendo/ISS Palvelut -ryhmittymältä. Tähän asti hyvinvointiyhtymä on ostanut suuren osan ateriapalveluistaan osin omistamaltaan Päijät-Hämeen Ateriapalveluilta. Neuvotteluissa haetaan ratkaisuja henkilöstölle Tilanteen vuoksi Päijät-Hämeen Ateriapalvelut käy neuvotteluja henkilöstönsä siirtymisestä liikkeenluovutuksella vanhoina työntekijöinä uusien palveluntuottajien palvelukseen. Neuvotteluissa uudet palveluntuottajat ovat kuitenkin ilmoittaneet, ettei liikkeenluovutukselle ole kaikissa kohteissa…

Kahvila – lounasravintola Fellmannia avautuu 11.8.

Uusi kahvila – lounasravintola Felmmannia avataan 11.8. kohteessa Kirkkokatu 27, jossa tarjotaan aitoa, puhdasta, lahtelaista lounasruokaa, itsetehtyjä leivonnaisia ja aamupuuroa. Talossa työskentelee kaupungin konsernipalvelujen henkilökuntaa ja sivistytoimen hallintoa, mutta kahvila-lounasravintola on avoinna kaikille asiakkaille klo 8 – 15. Lounasaikana, klo 11 – 14, tarjolla on erilaisia lounasvaihtoehtoja, keitto- ja kotiruokalounas sekä päivän annoslounas. Kotiruokalounaaseen ja päivän annoslounaaseen kuuluvat vegaaninen salaattipöytä ja jälkiruokapöytä. Tutustu ruokalistaa Aromi Food Service (lahti.fi) Listietoa antaa tuotekehityspäällikkö Jukka Turta, 044 482 6236, jukka.turta@paijatateria.fi Lämimästi tervetuloa! Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy

Päijät-Hämeen Ateriapalveluille myönnetty ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti

Kiwa Inspecta on myöntänyt Päijät-Hämeen Ateriapalveluille 30. kesäkuuta 2021 ISO 9001:2015 -laatusertifikaatin. Se on laadunhallinnan ja toiminnanohjauksen tunnetuimpia sertifikaatteja. Sertifioidun laatujärjestelmän avulla varmistamme, että johtamisjärjestelmä ja prosessit ovat tehokkaita ja että toimintamme vastaa asiakkaiden sekä sidosryhmien odotuksiin ja tukee jatkuvaa kehittämistä. Kuluneen vuoden aikana toteutimme standardin edellyttämiä sisäisiä ja ulkoisia auditointeja sekä kehitimme tavoiteasetantaa ja -seurantaa. Sertifiointiauditoinnin molemmat vaiheet toteuttimme huhtikuussa 2021 hallinnossa ja kahdeksassa eri toimintatyyppisessä keittiössä. Laatutyökaluja arkeen Vaikutukset tehdystä työstä ovat heti nähtävissä. Sisäisten prosessien, ohjeiden ja dokumenttien tarkistus on jo parantanut toimintatapojamme. Asiakas on entistä paremmin nostettu palvelujen kehittämisen keskiöön, laatupoikkeamien käsittelyä on tehostettu ja koko…