Ajankohtaista

Kasvisruokareseptikilpailu loppusuoralla

Oppilasraati arvioi ja maisteli 7. – 9. -luokkalaisten kasvisruokareseptikilpailun finalistien resepteillä valmistettuja ruokia Kärpäsen koululla perjantaina 22.11.2019. Mikä kasvisruoka on herkullisin ja houkuttelevin? Oppilaat arvioivat makua, ulkonäköä ja ruokalajin sopivuutta kouluruokailuun. Kasvisruokareseptikilpailuun osallistui 11 oppilasryhmää, joista valikoitui neljä reseptiä finaaliin: juustoinen kukkakaali-mustapippurikeitto, härkäpapu-porkkanapihvit, kasvistortillat ja murupasta. Hyvä maku on pääasia ”Ei  haittaa vaikka ruoka on kasvisruokaa, kunhan se on hyvää”, oli 8.-luokkalaisten  poikien kommentti. Tämä pidetään mielessä, kun valitaan tiukan kisan voittaja lähipäivinä. Palkintoraha on 2 000 euroa voittaneelle luokalle/ryhmälle ja se tulee käyttää voittaneen luokan tai jos ryhmässä on edustettuina useita luokkia, näiden luokkien yhteiseen toimintaan. Lisätietoa: palvelupäällikkö Jukka Turta,…

Postin lakko ei vaikuta ateriakuljetuksiin

11.11.2019 alkanut postin lakko ei vaikuta Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n ateriakuljetuksiin. Pieniä aikataulumuutoksia kuljetuksiin voi tulla. Lisätietoja antaa aluepäällikkö Sirpa Leppä, p. 050 398 5934, sirpa.leppa@paijatateria.fi

Kasvisruokareseptikilpailu edennyt kohti loppusuoraa

Koulujen kasvisruokareseptikilpailu on edennyt kohti loppusuoraa. Ilmoittautumisia on tullut kiitettävästi ja palkintoraati odottelee innolla finaaliin valittavia reseptejä. Kilpailuun ilmoittautumisaikaa on 30.9. asti, joten vielä ehtii mukaan myös uudet ehdokkaat. Kisaan ilmoittautuneiden reseptit tulee olla Päijät-Hämeen ateriapalveluissa 21.10. mennessä, jonka jälkeen alkaa reseptien testaus käytännössä ja matka kohti finaalia. Marraskuussa 2019 julistetaan voittajaryhmä ja lanseerataan uusi hittituote jokaisen nautittavaksi. Voittajaryhmälle on hienon rahapalkinnon lisäksi tiedossa kunniaa ja positiivista julkisuutta sekä ennen kaikkea hyvää mieltä kaikille kouluruokailusta nauttiville. Tsemppiä osallistujille, reseptit jakoon – finaali lähestyy! Reseptit osoitteeseen:  info@paijatateria.fi Kilpailuraadin puolesta: Jukka Turta palvelupäällikkö p. 044 482 6236 jukka.turta@paijatateria.fi

Kasvisruokareseptikilpailu 7 – 9 luokkalaisille lahtelaisille oppilaille

Ateriapalvelut järjestää lahtelaisille 7 – 9 luokkalaisille kasvisruokareseptikilpailun 26.8. – 30.9.2019. Kotimaisten vihannesten ja kasvisten sato on nyt parhaimmillaan ja maistuvimmillaan, oppilaita haastetaan kehittämään niistä uusia, kekseliäitä, rohkeita ja maistuvia kasvisruokareseptejä.  Resepti voi olla kulinaarinen ilotulitus, onnistunut muunnelma gourmet-klassikosta tai isoisoäidin jäämistöstä löytyneestä suvun salaisesta reseptistä. Voittajareseptin valitsee oppilasraati marraskuussa 2019. Reseptin kehittäneelle luokalle/ryhmälle maksetaan 2 000 euron palkintoraha, mikä tulee käyttää luokan tai jos voittaneessa ryhmässä on edustettuina useita luokkia, näiden luokkien yhteiseen toimintaan. Kilpailun aikataulu ja ohjeet Kaikki kilpailuun osallistuvat reseptit jäävät Ateriapalvelujen käyttöön ja niitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan ruokalistalla. Eettisyys ja vastuullisuus ovat meidän tapa toimia. Suosimme…

Tarjotinvapaa lounasruokailukokeilu alkaa kouluissa syksyllä 2019

Aloitamme syyslukukauden 2019 alussa kouluissa tarjotinvapaan lounasruokakokeilun. Kokeilussa ovat mukana Lahden lyseo, Kivimaan koulu, Kannaksen lukio, Kukkasen koulu, Salpausselän koulu ja Launeen koulu. Kokeilu kestää syyslukukauden. Minimoimme ruokahävikkiä, säästämme vettä ja energiaa Lounasruokailu ilman tarjotinta säästää vettä, pesuainetta ja energiaa. Tarjottimista luopuminen myös pienentää ruokahävikkiä. Lautaselle ei mahdu ylisuuria kerta-annoksia. Ruokaa voi hakea aina lisää. Ohjeistamme ja opastamme asiakkaitamme kokeilussa alkuviikkoina toimimaan ruokailutilanteissa sujuvasti. Meidän valintamme ratkaisevat. Voimme kaikki vaikuttaa ympäristöömme tekemällä pieniä ympäristötekoja joka päivä. Lahti on Euroopan ympäristökaupunki 2021 kilpailun finaalissa. Kilpailu on Euroopan komission järjestämä, yli 100 000 asukkaan kaupungeille suunnattu kilpailu, jossa vertaillaan kaupunkien kestävän kehityksen…

Tervetuloa uusille verkkosivuillemme!

Toivomme, että uudet verkkosivut palvelevat Sinua entistä paremmin ja välittävät tietoa palveluistamme ja tuotteistamme helposti ja selkeästi.  Toivomme myös, että niistä välittyisi ilo ja energia. Verkkosivujen toteutuksesta vastasi Media Dynamo oy. Etusivun ajankohtaista –osiossa nostamme esille eri asiakasryhmiä koskettavia asioita ja palveluja ja uutisia ottaen kantaa myös ajankohtaisiin ruokaan liittyviin puheenaiheisiin. Etusivulta löytyy myös blogi ja tärkeimmät linkit sekä Faktat pöytään –osio. Sivujen käyttö onnistuu kaikilla mobiililaitteilla. Mitä Sinä ajattelet avatuista sivuistamme? Löydätkö sieltä tarvitsemasi tiedon helposti? Anna palautetta palautelinkin kautta. Täydennämme sivustoa kevään aikana.  Kiitos jo etukäteen.

Potilaat tyytyväisiä keskussairaalassa ateriapalveluihin

Kysyimme potilaiden tyytyväisyyttä ateriapalveluihin Päijät-Hämeen keskussairaalassa helmikuussa 2019. Kysely lähetettiin noin 300 potilaalle paperikyselynä lounastarjottimen mukana. Vastaajia oli 148  ja vastausprosentti 49. Vastaajista 61 % oli naisia ja 39 % miehiä. Yli 50 vuotiaita vastaajista oli 75 %. Palvelun ystävällisyys oli parasta Vastaajat olivat pääosin tyytyväisiä sairaalan tarjoamiin ateriapalveluihin. Tyytyväisimpiä asiakkaat olivat (top 3, asteikoilla 1 – 5) 1. palvelun ystävällisyyteen, ka. 4,66 2. ruokailussa avun saamiseen tarvittaessa, ka. 4,48 3. erityisruokavalioiden huomioimiseen, ka 4,33 Vastanneista salaattien houkuttelevuuteen erittäin tai melko tyytyväisiä oli 67 %, melko tyytymättömiä  oli 11 % ja 1 % erittäin tyytymättömiä. Keitettyjen kasvisten houkuttelevuuteen oli erittäin…

Yhtiö jatkaa vahvaa kasvu-uraansa

Yhtiön liikevaihto on hyvässä kasvussa ja viime vuoden myyntitavoitteet ylittyivät yli odotusten. Tulevat kehityshankkeet siivittävät yhtiötä entistä vankempaan menestykseen. Vuosi 2018 oli Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n ensimmäinen täysi toimintavuosi omana osakeyhtiönään. Liikevaihdon osalta yhtiön odotukset ylittyivät huomattavasti. Liikevaihto kasvoi kymmenellä prosentilla ja myyntitavoite ylitettiin kahdella miljoonalla eurolla budjetoidusta. Kassavirta säilyi hyvänä ja tasaisena koko tilikauden ajan. Liikevaihto oli vuoden lopussa 26,9 miljoonaa euroa. ”Liikevaihtoa kasvattivat sekä uudet asiakkuudet että ravintolapalveluille suunnatut myynnin tehostamistoimenpiteet. Saavutimme viime vuoden tavoitteinamme olleet kasvun ja toimintamme vakiinnuttamisen”, yhtiön toimitusjohtaja Tuulia Pelli kertoo tyytyväisenä. Yhtiö keskittyi toimintakaudellaan entistä harkitumpaan ja kannattavampaan toimintaan. Samaan aikaan panostukset työntekijöiden hyvinvointiin…