Yhteistyössä Asikkalan kunnan kanssa kotiaterioita asikkalalaisille ikäihmisille

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut mahdollisti Asikkalan kunnan ikäihmisille tutun keittiön valmistaman ateriapalvelun jatkumisen

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy aloitti kotiateriapalvelun 1.5.2020 yhteistyössä Asikkalan kunnan tukipalvelujen kanssa. Palvelukeskus Oltermannin keittiö valmistaa alihankintana Päijät-Hämeen Ateriapalveluille kotiaterioita toimitettavaksi asikkalalaisille ikäihmisille. Palvelun piirissä on tällä hetkellä noin 40 asiakasta. Hyvinvointiyhtymä hyväksyi Päijät-Hämeen Ateriapalvelut palveluntuottajaksi, joiden palveluihin ikäihmiset voivat palveluseteleitään käyttää.

Paikallinen taksiyrittäjä kuljettaa kotiateriat pääsääntöisesti kolmena jakeluna viikossa. Lähtevän päivän ateria toimitetaan lämpimänä ja muut jäähdytettyinä.

Hyvän makuista ja ravitsevaa ruokaa omat makumieltymykset huomioiden

Kotiateriat suunnitellaan niin, että ruoka on maukas, monipuolinen ja ateriakokonaisuus ravitsemuksellisesti tasapainoinen. Eritysruokavaliot, ruoan rakenne ja myös asiakaskohtaiset ruokamieltymykset huomioidaan. Esimerkiksi jos asiakas ei pidä riisistä, hänelle laitetaan riisin tilalle perunaa. Näin varmistetaan, että ateriat tulevat syötyä kokonaisuudessaan. Ruokalista on luettavissa Päijät-Häme -lehdestä tai verkossa https://www.seutuneloset.fi/nakoislehti/ . Kotipalveluaterioiden kuvat löytyvät Facebook-sivuilta Asikkalan Tukipalvelut.

Tukipalvelupäällikkö Minna Pettinen

Hyvinvointiyhtymän siirryttyä palvelusetelipalveluun, mahdollisti Päijät-Hämeen Ateriapalvelut asikkalalaisille ikäihmisille saman tutun palveluntuottajan valmistaman ruoan jatkumisen. Vaihtoehtona olisi ollut ateria-automaatin käyttöönotto.  Asikkalan kunnan tukipalvelupäällikkö Minna Pettinen toteaa, että asiakkailla on nyt vielä muutosvaiheen totuttelu käynnissä. Vähän kaipaillaan aikaisemmin joka päivä toimitettua lämmintä ateriaa mutta alkaneessa kotiateriapalveluyhteistyössä on parempaa ateria-automaattiin verrattuna se, että palvelu mahdollistaa ihmiskontaktin kolme kertaa viikossa mikä on ikäihmisille tärkeää.  

Lisätietoja:
Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy
Kehittämiskoordinaattori Outi Luukkonen
044 482 0866, outi.luukkonen@paijatateria.fi

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut on toiminut osakeyhtiönä vuodesta 2017. Yhtiön omistavat Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä. Yhtiö kuuluu tytäryhtiönä Lahti-konserniin.

Yhtiö tuottaa ateriapalveluita kunnille, kuntayhtymille, muille yhteisöille ja yrityksille sekä yksityisille henkilöille. Yhtiön palveluverkostossa on 14 valmistuskeittiötä ja 79 palvelukeittiötä. Aterioita valmistetaan noin 25 000 päivässä. Yhtiön palveluksessa on noin 350 työntekijää.