Päijät-Hämeen Ateriapalvelut pysyy Lahden kaupungin omistuksessa

Kaupunginvaltuusto käsitteli asiaa kokouksessaan 5.10.2020 ja päätti hylätä kaupunginhallituksen esityksen yhtiön osakkeiden myynnistä samassa yhteydessä, kun kaupungin ateriapalvelut kilpailutetaan. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen selvin lukemin 38 – 20, yksi tyhjä.

Kaupunki suunnitteli, että se kilpailuttaisi ateriapalvelut yhdessä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän kanssa. Kilpailuttaminen toteutettaisiin myymällä ateriapalveluyhtiö uudelle omistajalle.

Laatua Lahti

”Laatua Lahti!” kaikui iskulause kattilankansien säestämänä, kun Ateriapalveluiden työntekijät osoittivat mieltä Sibeliustalon edustalla ennen valtuuston kokousta. Henkilöstön toiveena on pysyä Lahden kaupungin omistuksessa.

Tällä hetkellä yhtiö tuottaa palveluja omistajilleen sidosyksikköasemassa. Yhtiön osakekannan omistavat Lahden kaupunki (56,9 %) ja PHHYKY (43,1 %).

Lahden kaupungin sopimus sivistystoimialan päiväkoti- ja kouluateriapalveluiden hankinnasta Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:ltä on voimassa toistaiseksi.

PHHYKY kilpailuttaa

PHHYKY:n hallitus on 22.6.2020 päättänyt kilpailuttaa kaikki kuntayhtymän ateriapalveluhankinnat. Sopimus Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n kanssa on voimassa 31.12.2020 asti. Sopimuksessa on yhden vuoden jatko-optio, jonka PHHYKY on ilmoittanut käyttävänsä. Kilpailutusprosessiin varataan aikaa noin vuosi, jotta kilpailutuksen voittajan haltuunotto on mahdollista vuoden 2022 alussa. Hankintailmoitus julkaistaan marraskuussa 2020.

Lisätietoa: toimitusjohtaja Tuulia Pelli, 050 398 5945, tuulia.pelli@paijatateria.fi