Hyvinvointiyhtymän hallitus hyväksyi Ateriapalveluiden tytäryhtiön perustamisen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 26.10.2020 ja päätti äänestyksen jälkeen puoltaa Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen aietta perustaa tytäryhtiö toimimaan avoimilla markkinoilla. Päätös syntyi äänin 3 – 3, puheenjohtajan äänen ratkaistessa.


Lopullisesti tytäryhtiön perustamisesta päättää Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n hallitus ensi vuoden aikana. Tytäryhtiön perustamisen lähtökohtana on vastata muuttuviin markkinoihin kunta-alalla. Nykyisen palveluverkoston ja osaamisen avulla pystymme reagoimaan paremmin tulevaisuuden haasteisiin.


Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy on Lahden ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän in house -yhtiö, jonka myynti muille kuin omistajille voi olla maksimissaan 500 000 euroa ja enintään 5 % liikevaihdosta. Omistajat voivat ostaa yhtiöltä palveluja kilpailuttamatta niitä. Tytäryhtiöllä ei ole myynnille samanlaisia rajoituksia kuin in house -yhtiöllä. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut perustelee tyttären perustamista kysynnällä, johon se ei nyt pysty in house -rajoitusten vuoksi vastaamaan.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä omistaa Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n osakkeista 43,1 % ja Lahden kaupunki 56,9 %.


Lisätietoa: toimitusjohtaja Tuulia Pelli, 050 398 5945, tuulia.pelli@paijatateria.fi