Kotipalveluateriat maistuvat asikkalalaisille

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut toteutti Asikkalan kotipalveluateria-asiakkailla ja heidän omaisillaan asiakastyytyväisyyskyselyn 9. – 18.11.2020. Kyselyn vastausprosentti oli 51.

Kyselyn tarkoituksena oli selvittää kotipalveluasiakkaiden tyytyväisyyttä aterioiden makuun ja ateriakokonaisuuteen sekä palveluun.

Kotipalveluateria-asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä aterioihin. Yli 80 % vastaajista piti ruokia maukkaina ja monipuolisina. Aterian hinta-laatusuhdetta pidettiin erinomaisena, etenkin kun hinta pitää sisällään aterioiden kotiinkuljetuksen. Annoskokoja pidettiin suurina. Noin viidennes vastaajista oli kiinnostunut tilaamaan lisätuotteita, kuten kahvileipiä, välipaloja tai lisäruokaa ateriatoimituksen mukana. Aterioiden kuljetuspalvelua asiakkaat kuvailivat sanoilla: ”erinomaista ja ystävällistä”.

Avoimissa palautteissa vastaajat toivoivat mm. lisää kalaruokia ja myöhäisempiä ruoan toimitusaikoja, myös kestorasioiden käyttö kertakäyttörasioiden sijaan nousi esille.

Toiveisiin vastataan

Saatujen palauteiden pohjalta kalaruokapäivät siirretään ateriatoimituspäiville, näin myös asiakkaan, joille toimitetaan vain lämpöisiä ruokia, saavat nauttia kalaruuista. Ruokalistoille lisätään tieto kotimaisesta kalasta ja lisäksi asiakkaille lähetettäviin ruokalistoihin lisätään teksti, joka ohjaa asiakkaita seuraamaan ruokien säilyvyyttä.

Lisätietoja antaa kehittämiskoordinaattori Outi Luukkonen, 044 482 0866, outi.luukkonen@paijatateria.fi

Palvelukeskus Oltermanni valmistaa alinhankintana Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:lle. Kotipalveluaterioiden asiakkaina ovat Asikkalan kunnan ikäihmiset.