Lahden kouluruoan kehittämistyölle alansa merkittävin tunnustus!

Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n tuotekehityspäällikkö Jukka Turta vei nimiinsä PRO-tuplavoiton. PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 16 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n tuotekehityspäällikkö Jukka Turta palkittiin sekä Ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjan pokaalilla, että lehdistöpalkinnolla. Perusteluissa todettiin: Turta on kouluruoan kehittäjä, joka tekee työtään vahvasti asiakkaan eli lasten ja nuorten näkökulmasta. Hän on aktiivinen myös yhdistystoiminnassa ja vetää Suomen kokkimaajoukkueen toimintaa.

“Mykistynyt fiilis. Palkinto on osoitus siitä, että pitkää työuraa arvostetaan”, Turta sanoi tuplavoitostaan häkeltyneenä. “Meidän tehtävämme on luoda suomalaista ruokakulttuuria. Kouluruuasta syntyy arvokkaita muistoja, ja jaan tämän palkinnon työyhteisön ja kollegoiden kanssa, jotka tekevät töitä kouluruuan parissa.” Turta jatkaa.

Jukka Turta ja PRO-palkinnot
Tupla PRO-voittaja Jukka Turta

Ruoka yhdistää – ruoka opettaa

”Ruuassa ja ruuan kehittämisessä on tärkeintä se, että se on sydämen asia meille kaikille”, Turta toteaa. Lahdessa on Turtan johdolla käyty aktiivista yhteiskehittämistä ja vuoropuhelua koululaisten kanssa. Viime vuoden keväällä Päijät-Hämeen Ateriapalvelut toteutti yhteistyössä Maa- ja metsätalousministeriön kanssa lukioissa kyselyn kouluruoan ja ruokailutilanteiden onnistumisesta. Lisäksi Ateriapalvelut oli mukana Lahden ympäristötoimen ysiluokkalaisille organisoimassa skidi-dialogissa, jossa nostettiin keskustelunaiheeksi kestävän kouluruoan ja yhteisten ruokailuhetkien kehittäminen, sekä Mukkulan koulussa pidetyssä Kestävä kouluruoka -työpajassa, jossa oppilaat pääsivät osallistumaan pienryhmissä kouluruokien ideointiin. Jatkoakin on luvassa. Ateriapalveluiden tuotekehitystiimi tulee tänäkin vuonna jalkautumaan kouluihin ja päiväkoteihin havainnoimaan, keskustelemaan asiakkaiden kanssa ja maistattamaan uusia makuja.

”Hurraa suomalaiselle kouluruoalle ja pitkäjänteiselle työlle, jota olemme Suomessa tehneet kouluruoan hyväksi!” huudahtaa Turta.

Miia Kakko, Päivi Karttunen, Jukka Turta, Maarit Tuomala-Nikkanen ja Sari Haverinen
Miia Kakko, Päivi Karttunen, Jukka Turta, Maarit Tuomala-Nikkanen ja Sari Haverinen

Lisätiedot: Päivi Karttunen, toimitusjohtaja, +358 505687446, paivi.karttunen@paijatateria.fi

Kuvat: Avecmedia