Ajankohtaista

Koululaisille on tarjolla kouluruokalounasta kesäloman ajan

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut tarjoaa tänäkin vuonna koululaisille mahdollisuuden kouluruokaa vastaavaan lounaaseen. Aterioita on mahdollista noutaa 6.6. – 8.8.2023 välisenä aikana kolmelta monitoimitalolta maanantai – perjantai kello 11.30 – 12.30. Noutoaterian hinta on 4 euroa. • Jalkarannan monitoimitalo Jalo, Sarvikuja 1, p. 050- 398 5943 • Liipolan monitoimitalo Onni, Ostoskatu 3, p. 044 – 416 2633 • Rakokiven monitoimitalo Loisto, Toritie 4, p. 044 – 482 6759 Ateria tilataan etukäteen maksamalla ateria Ceepos Molbiilimaksu -sovelluksella kaksi arkipäivää aikaisemmin. Maksu toimii tilausvahvistuksena. Ceepos Mobiilimaksu -sovellusohjeet löytyvät verkkokaupan sivuilta: https://verkkokauppa.paijatateria.fi/tuote-osasto/ceepos-mobiilimaksu-ohje/ Lisätietoja Ateriapalveluiden verkkosivuilta  https://www.paijatateria.fi/kouluruokailu/ tai palvelupäällikkö Anna-Kaisa Laaksonen, p. 044 482 6048

Ateriapalveluiden vuosikertomus 2022 on ilmestynyt

Yhtiön strategia päivitettiin vastaamaan nykytilaa ja tulevaisuuden tavoitteita. Ateriapalvelut keskittyi kustannustehokkaiden palveluiden tuottamiseen osakkeenomistajille. Linkki Tutustu vuosikertomukseen PDF

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen sosiaalihuollon ruokahuollon valmiutta häiriö- ja poikkeusoloihin vahvistettiin yhteistyöllä Päijät-Hämeen ateriapalveluiden kanssa

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut ja Päijät-Hämeen hyvinvointialue ovat 10.3.2023 allekirjoittaneet sopimuksen, joka vahvistaa alueen valmiutta vastata mahdollisiin häiriö- ja poikkeusoloihin ruokahuollon näkökulmasta. Viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että varautuminen poikkeusoloihin on tärkeää ja että yhteistyö eri toimijoiden välillä on avainasemassa onnistuneessa valmiudessa. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut on sopimuksen myötä sitoutunut tarjoamaan ruokahuoltoa tiiviissä yhteistyössä sosiaalihuollon kanssa mahdollisissa häiriö- ja poikkeusoloissa. Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden toimitusjohtaja Päivi Karttunen on tyytyväinen allekirjoitettuun sopimukseen ja korostaa, että valmius varautua häiriö- ja poikkeusoloihin on jatkuva prosessi. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tärkeää, jotta asiakkaiden palvelut voidaan turvata mahdollisimman hyvin poikkeustilanteissa.

Koululaisilla mahdollisuus talviloma-ajan ruokailuun

Kaupungin peruskoululaisilla ja lukiolaisilla on mahdollisuus tulla ruokailemaan talviloman(27.2. – 3.3.2023) aikana kolmelle monitoimitalolle maanantai – perjantai kello 11.30 – 12.30. • Jalkarannan monitoimitalo Jalo, Sarvikuja 1 • Liipolan monitoimitalo Onni, Ostoskatu 3 • Rakokiven monitoimitalo Loisto, Toritie 4 Ilmoittautuminen syysloma-ajan ruokailuun tulee tehdä kaksi (2) arkipäivää aikaisemmin klo 12 mennessä. Ilmoittautua voi koko viikolle tai yksittäisille päiville. Ilmoittautumislomake löytyy Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden kotisivuilta linkki kouluruokailusivustolle. Ruokailemaan saavutaan koulun pääovesta. Pääovella on keittiön puhelinnumero johon soittamalla keittiöhenkilökunta tulee avaamaan oven. Aterian hinta on 4 euroa. Ateriat voi maksaa joko välipalalipuilla (2 kpl/ateria) tai Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksella. Ceepos Mobiilimaksu -sovellusohjeet verkkokaupassa. Linkki verkkokauppasivustolle. Lisätietoja…

Lahden kouluruoan kehittämistyölle alansa merkittävin tunnustus!

Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n tuotekehityspäällikkö Jukka Turta vei nimiinsä PRO-tuplavoiton. PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 16 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n tuotekehityspäällikkö Jukka Turta palkittiin sekä Ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjan pokaalilla, että lehdistöpalkinnolla. Perusteluissa todettiin: Turta on kouluruoan kehittäjä, joka tekee työtään vahvasti asiakkaan eli lasten ja nuorten näkökulmasta. Hän on aktiivinen myös yhdistystoiminnassa ja vetää Suomen kokkimaajoukkueen toimintaa. “Mykistynyt fiilis. Palkinto on osoitus siitä, että pitkää työuraa arvostetaan”, Turta sanoi tuplavoitostaan häkeltyneenä. “Meidän tehtävämme on luoda suomalaista ruokakulttuuria. Kouluruuasta syntyy arvokkaita muistoja, ja…

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut-konsernille, on myönnetty ISO 9001:2015-laatusertifikaatti. Uutena on mukana Ateriasisko oy.

Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt Päijät-Hämeen Ateriapalvelut konsernille ISO 9001:2015-laatusertifikaatin13. joulukuuta 2022. Alkuperäinen sertifikaatti on myönnetty 30.6.2021 Päijät-Hämeen Ateriapalvelulle, muutos aiempaan sertifikaattiin on Päijät-Hämeen Ateriapalvelun tytäryhtiön Ateriasiskon liittyminen sertifikaattiin mukaan. Sertifioidun laatujärjestelmän avulla varmistamme, että johtamisjärjestelmä ja prosessit ovat tehokkaita ja että toimintamme vastaa asiakkaiden sekä sidosryhmien odotuksiin ja tukee jatkuvaa kehittämistä. Olemme toteuttaneet standardin edellyttämiä sisäisiä ja ulkoisia auditointeja sekä kehittäneet toimintaamme erilaisin keinoin esim. poikkeamahavainnointien, auditointien ja asiakastyytyväisyyskyselyjen avulla. Sertifiointiauditoinnin seuranta auditointi ja Ateriasiskon laajentaminen sertifikaattiin toteutui marraskuussa 2022 ja se koski johtamista, tukipalveluita ja viittä PHAP:n eri toimintatyyppistä keittiötä sekä yhtä Ateriasiskon keittiötä Laatutyö käytännössä Vaikutukset tehdystä…

Päijät-Hämeen Ateriapalveluille myönnetty lähiruokatunnustus

Päijät-Hämeen Ateriapalveluille on myönnetty Kasvua Hämeessä -lähiruokatunnustus 10.12.2022. Lähiruokatunnustus myönnettiin Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:lle pitkäjänteisestä ja myönteisestä työstä kotimaista ja paikallista ruuan tarjontaa, näkyvyyttä ja arvostusta kohtaan. Tunnustuksen myönsi MTK Häme. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy ja sen edeltäjä Lahden Ateria on tehnyt vuosia aktiivista työtä lähellä tuotetun ja jatkojalostetun ruoan esilletuomiseksi. Hämäläisyys ja päijäthämäläiset erityispiirteet on pyritty huomioimaan julkisessa ruokatuotannossa niin hyvinvointisektorilla kuin sivistystoimen palveluna. Paikallinen ruokakulttuuri on sydämen asia Ateriapalvelujen tuottaminen niukoilla resursseilla vaatii tarkkaa suunnittelua ja mahdollisimman kustannustehokkaiden ratkaisujen löytämistä. Samalla on huomioitava myös asiakasryhmien ravitsemukselliset tarpeet ja huoltovarmuuden takaaminen. Näissä ristipaineissa Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy ei ole tehnyt kompromisseja laadukkaiden…

Ateriapalvelujen Jukka Turta PRO-finalisti 2023!

Aromi-lehti palkitsee keittiö- ja ravintola-ammattilaisten parhaimmiston PRO-tunnustuspalkinnoilla, jotka jaetaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18. tammikuuta. PRO-palkinto on toimialamme näkyvin tunnustus ja se annetaan eriomaisesta työstä, ja todella merkittävä niin saajalle kuin työyhteisöllekin. Jukka Turta on valittu kolmen finalistin joukkoon sarjassa Ammattikeittiön tuotekehittäjä. Kannusta Jukka voittoon! Finalisteja voi käydä kannustamassa 15. joulukuuta saakka. Tuomaristo saa kaikki kannatuslauseet ja -äänet tiedoksi ja ne vaikuttavat voittajan valintaan. Linkki propalkinnot.fi sivustolle Jukka Turta – PRO-finalisti 2023 Yhdessä kehittäen – pitkällä polulla Kouluruoka ja sen kehittäminen on ollut ammattilaisten puheissa viime aikoina ajankohtaisilla teemoilla. Kuumaa keskustelua on käyty ruoan ilmastovaikutuksista, hävikista, kasvisruoista ja tottakai myös ravitsemuksesta. Kouluruokakeskustelusta on…

Asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin lokakuussa

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut toteutti asiakastyytyväisyyskyselyn 3. – 11.10.2022 varhaiskasvatuksen lapsille 10 eri päiväkodissa sekä näiden päiväkotien henkilöstölle, että peruskoulujen ja lukioiden oppilaille / opiskelijoille sekä opetus- ja kasvatushenkilöstölle.  Perinteiset ruoat olivat varhaiskasvatuksen lasten mieleen Varhaiskasvatuksen lasten kysely toteutettiin päiväkotiryhmittäin kymmenessä Lahden päiväkodissa. Kyselyyn valittiin päiväkoteja eteläiseltä, itäiseltä ja pohjoiselta alueelta ja vertailtavuuden vuoksi osa mukana olevista päiväkodeista oli samoja kuin vuoden 2021 asiakaskyselyssä.  Varhaiskasvatuksen lasten kyselyn tarkoituksena oli selvittää mitä mieltä lapset ovat päiväkotiruoasta ja kartoittaa lasten lempiruokia, sekä ruokaan ja ruokailuun liittyviä kehityskohteita. Kyselyn vastausten keskiarvo oli 4,1 viisi asteisella asteikolla jossa 5 = erittäin hyvä. Keittiöhenkilökunta sai paljon kiitosta…