Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy on syksystä aloittanut yhteistyön Huoltovarmuusorganisaation Ruokapalvelupoolin kanssa. Yhteistyö vahvistaa Päijät-Hämeen Ateriapalvelun roolia osana Päijät-Hämeen ja koko Suomen elintärkeää huoltovarmuusverkostoa. Huoltovarmuusorganisaation Elintarvikehuoltosektoriin kuuluvat Ruokapalvelupoolin lisäksi Alkutuotanto-, Elintarviketeollisuus- ja Kauppa- ja jakelupoolit.
Ruokapalvelupoolin tehtävänä on vastata Food Service -toimialan toiminnan jatkuvuus vakavissa häiriötilanteissa ja tukea toimijoita, jotka huolehtivat lakisääteisistä ruokapalveluista tai ovat muulla tavoin kriittisiä toimijoita. Pooli vastaa huoltovarmuuskriittisten organisaatioiden ja suojattavien kohteiden tunnistamisesta, toimialan tilannekuvan muodostamisesta, yhteistyön edistämisestä alan toimijoiden välillä sekä toimintamallien laatimisesta.
Ruokapalvelut ovat tärkeä linkki suomalaisen elintarvikehuollon ketjussa. Ruokapalvelupooliin kuuluvat yritykset vastaavat vuosittain yli 350 miljoonan aterian valmistamisesta muun muassa päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa ja hoivakodeissa.
Yhteistyöllä kriisinkestävyyttä ja jatkuvuutta
Ruokapalvelupooli tekee tiivistä yhteistyötä muiden elintarvikehuoltosektorin poolien kanssa. Yhteistyön alkamisen myötä Päijät-Hämeen Ateriapalveluilla on mahdollisuus osallistua poolin järjestämiin yhteisiin harjoituksiin ja koulutuksiin sekä yrityskohtaiseen varautumisen kehittämiseen.
Päijät-Hämeen Ateriapalvelut on sitoutunut osallistumaan ruokahuollon varmistamiseen kriisitilanteissa ja kehittämään omia valmiuksiaan edelleen osana kansallista huoltovarmuusjärjestelmää yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen sekä muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyö vahvistaa toimintaedellytyksiä kriisitilanteissa ja mahdollistaa nopean palautumisen normaaliin toimintaan häiriöiden jälkeen.
Poolitoiminta perustuu yritysten vapaaehtoisuuteen ja toimii kilpailulainsäädännön alla.
Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön alainen organisaatio. Sen tehtävänä on Suomen huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. HVK:n missiona on huolehtia yhdessä yrityselämän, kolmannen sektorin ja viranomaistahojen kanssa siitä, että myös kriisitilanteissa yhteiskunta toimii ja elämä jatkuu mahdollisimman häiriöttä.
Lisätietoja:
Päivi Karttunen
toimitusjohtaja
paivi.karttunen@paijatateria.fi
050 568 7446