Päiväkotilasten mielestä ruoka on maittavaa: ”On hyviä ruokia”

Asiakastyytyväisyyskysely päiväkotilapsille toteutettiin 10. – 16.5.2021 kymmenessä päiväkodissa, Aurinkorinteen, Hennalan, Humpulan, Kaarikadun, Launeen, Mukkulan, Ritaniemen, Ruoriniemen ja Sipuran päiväkodeissa sekä Kariston palvelukeskuksessa ja Lähteen monitoimitalossa. Tavoitteena oli selvittää, mitä mieltä lapset ovat ruoasta ja kartoittaa heidän toiveruokiaan.

Kyselyn vastausten keskiarvo oli hieno, 4,1 asteikolla 1 – 5 (5=erinomainen, 1=huono)

Päiväkoti valitsi itselleen sopivimman päivän ja aterian kyselyn toteuttamiseen. Henkilökunta keskusteli lasten kanssa aamupalasta, lounaasta tai päivällisestä ja kirjasi lomakkeeseen mielipiteet. Vastauksia saatiin 32 kappaletta, vastausprosentti oli 47. Vastauksista 90 % kosketti lounasruokaa.

Lasten lempiruoaksi erottautui pinaattiletut, nakkikeitto, jauhelihakastike ja spagetti. Vähiten annetuista vaihtoehdoista tykättiin kanakastikkeesta ja riisistä.

Lapset antoivat kiitoksia henkilökunnalle: ”Ansaitsette kukkia ja suklaata”. Toivomuslistalla oli salaatteihin enemmän väriä ja enemmän jälkiruokia. Harmittavina asioina koettiin, kun ruoka joskus loppuu kesken ja ruokaa ei saa ottaa itse sekä melu.

Lasten toiveita huomioidaan seuraavalla ruokalistakaudella

Ruokalistalle nousevat mm. nakit ja muusi muulloinkin kuin vappuna ja juhannuksena sekä nuudelit. Joskus herkutellaan hod dogeilla ja pizzalla terveyssuositukset huomioiden.

Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille päiväkodeille!

Lisätietoa kyselystä antavat palvelupäällikkö Anna-Kaisa Laaksonen, 044 482 6048, anna-kaisa.laaksonen@paijatateria.fi ja kehittämiskoordinaattori Outi Luukkonen, 044 482 0866, outi.luukkonen@paijatateria.fi