Syksyn sato asiakkaan laariin

Mennyt syksy on ollut kaiken myllerryksen keskellä uuden kehittämistä. Ateriapalvelujen tuottajana meillä on vastuu asiakkaan hyvinvoinnista ja positiivisista ruokailukokemuksista. Tällä tiellä haluamme entistä enemmän sukeltaa asiakkaan arkeen kuunnellen ja yhdessä kehittäen.

Keskitymme makuun ja laadukkaaseen ruoan tuottamiseen huolimatta kohonneista raaka-ainekustannuksista ja muista arjen haasteista. Paljon on pohdittavaa: tuoreen, kotimaisen ruoan hinta, uusien toimipisteiden käynnistäminen, kestävien ruokavalintojen kehittäminen, asiakkaan toiveiden kuunteleminen. Työtä meillä ei tehdä missään toimipisteessä yksin, aina on apuna taustajoukot niin talouden ohjauksessa kuin kehittämistyössäkin ja hienoa, että olemme saaneet tehdä kehittämistyötä kentällä lähellä asiakaspintaa.

Syys-lokakuun aikana olemme olleet mukana monessa kehittämisprojektissa yhdessä Lahden sivistystoimen kanssa. Kouluilla tapahtuu ja ilolla olemme huomanneet, että myös ruoka keskusteluttaa entistä enemmän. Syyskuussa toteutimme Suomen suurimmassa lukiossa Gaudiassa ja Lahden Lyseolla kasvisruokaan keskittyvän Cool School -teemapäivän yhteistyökumppaniemme kanssa. Teemapäivä oli jatkoa toukokuussa toteutetulle testi-iltapäivälle, joka toteutettiin tapahtumaan kutsutuille lukiolaisvieraille.

Lukioissa toteutetussa teemapäivään liittyvässä asiakaskyselyssä saimme arvokasta tietoa jatkokehittelyä varten. Selkeä viesti oli, että lukiolaiset arvostavat tekemäämme kehitystyötä kasvisruokien suhteen. Maistuvia, uusia kasvisruokareseptejä toivotaan tuotantoon ja kasvisruokien syöntiä halutaan lisätä. Tätä tukee myös Lahden kaupungin ympäristöstrategia.

Kasvisruokailusta ei haluta tehdä suurta numeroa, kasvisruoka koetaan osana normaalia päivittäistä ruokatarjontaa, joka rikastaa profiiliamme vastuullisena toimijana. Palautteissa esille tullut ruokailuaikojen pidentäminen kirjattiin myös ja sen kehittämiseen olemme saaneet vahvat hartiat opiskelijoiden kirjaamista kommenteista.

Mukkulan peruskoulussa osallistuimme viikolla 42 Lahden ympäristötoimen järjestämään skidi-dialogiin, jossa keskustelimme mm. kestävästä kouluruoasta ja uusista ideoista sen kehittämiseen. Tähän liittyen toteutimme myös Suomen kokkimaajoukkueen Katja Tuomaisen kanssa kasvisruokatyöpajan, jossa valmistimme yhdessä yläastelaisten kanssa syksyisiä ruokia, jotka soveltuvat niin vegaanista kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Toteutetuissa resepteissä hyödynsimme muutaman vuoden takaista kasvisruokakisaa, joka toteutettiin yläasteen kotitalousopetukseen liittyen.

Uusien ideoiden testaaminen, reseptien kokeilu tuotannossa ja asiakkaiden kuuntelu ovat kehittämistyömme arkea jatkossakin.

Vuoropuhelu jatkuu – kun viesti kulkee vapaasti ja ilmapiiri on avoin, pääsemme yhteiseen tavoitteeseemme, saavutamme makujohtajuuden ja kohtaamme tyytyväisen asiakkaan. Syksyn sato on valunut asiakkaan laariin, kiitos siitä mahtaville tekijöille jokaisessa toimipisteessämme!

Jukka Turta
tuotekehityspäällikkö
044 482 6236
jukka.turta@paijatateria.fi