Mieleenpainuvia kohtaamisia ja kokemuksia

LAB-ammattikorkeakoulun liiketalouden opintoihini liittyvä viestinnän työharjoitteluni Päijät-Hämeen Ateriapalveluissa on tulossa päätökseen 30.12.2022. Neljän kuukauden pituisessa harjoittelussa olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia viestinnän työtehtäviä. Osa työtehtävistä on ollut tutumpia, mutta olen päässyt myös hyppäämään uudenlaisten tehtävien pariin. Olen tehnyt muun muassa mainoksen sisä- ja ulkonäyttöihin sekä erilaisia painotuotteita kuten julisteita, mainoksia, hinnastoa ym.

Näiden lisäksi olen kiertänyt Lahden alueen kouluissa valokuvaamassa erilaisia tapahtumia. Heti harjoittelun alussa kuvasin Cool School tapahtuman Gaudian lukiossa. Sen jälkeen olen kuvannut muun muassa Luomupäivää, Maailman sydän päivää, Maku -tiimiä ja Kasvisruokatyöapajaa, vain muutamia mainitakseni. Lisäksi kuvasin Palermon pasta -videon Lahden aluekeittiöllä ja Kariston koulussa. Kuvauksissa olen päässyt mielenkiintoisiin paikkoihin, joihin en olisi muuten päässyt ja nähnyt, miten valmistetaan esimerkiksi luomupuuroa ja Palermon pastaa. 

Kuvauksissa olen myös tavannut paljon erilaisia ihmisiä. Mieleenpainuvimmat kohtaamiset ovat olleet kuitenkin eri koulujen lasten kanssa. Pääsin kuvaamaan näkkileipä kuvauksissa erilaisista kulttuuritaustoista tulevia lapsia. Lasten kanssa olen käynyt myös mielenkiintoisia keskusteluja. Rohkeimmat lapset ovat tulleet jopa syömään kanssani samaan pöytään ja alkaneet juttelemaan kanssani. Myös uteliailta kysymyksiltä en ole välttynyt, kun jotkut lapset ovat kyselleet kamerani hintaa. 😊

Syksy on mennyt todella nopeasti. Harjoitteluni viestinnässä on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen sekä myös haasteellinen. Nyt olenkin monta kivaa kokemusta rikkaampi.

Oikein paljon kiitos yhteistyöstä kaikille, joita olen kohdannut harjoitteluni aikana. Teidän kanssa on ollut kiva tehdä töitä. 😊

Onnellista Uutta Vuotta 2023 kaikille toivottaen

Jaana Alaharju

viestinnän harjoittelija