Ateriapalvelut poikkeusoloissa

Asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Koronaviruksen COVID-19 ehkäisemisessä yhtiössä seurataan aktiivisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä valtionhallinnon virallisia ohjeita ja tehdään tiivistä yhteistyötä Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän kanssa ja heiltä tulleita erityisohjeita noudatetaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

PHHYKY Ajankohtaista tietoa ja ohjeita koronaviruksesta

Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden toiminta poikkeusoloissa

Asiakkaiden koskettamien pintojen puhdistuskertoja on lisätty ja tilojen siivousta tehostettu desinfioivalla puhdistusaineella. Elintarvikkeiden käsittelyssä, ruoanlaitossa ja -tarjoilussa käytetään kertakäyttökäsineitä. Käytössämme on omavalvontajärjestelmä, jonka avulla tuotantoa ja tuotantoympäristön siivous- ja hygieniatasoa valvotaan.

Tämän hetken tiedon mukaan virus ei tartu elintarvikkeiden välityksellä eikä ruoasta voi saada COVID-19 -tartuntaa. Ruokailussa suurimpana tartuntariskinä pidetään jonottamista lähietäisyydellä. Asiakkaita muistutetaan pitämään kahden metrin etäisyyttä toisiinsa noutaessa aterioita.

Ruokavirasto: Usein kysyttyä COVID-19 -koronaviruksesta ja elintarvikkeista kuluttajille

Ruoan saatavuus pyritään varmistamaan kaikissa tilanteissa. Ruokalistalla muutokset ovat todennäköisiä mm. raaka-aineiden saatavuuden takia. Kouluissa ja päiväkodeissa noudatetaan poikkeusolojen ruokalistaa.

Ateriapalvelu kouluissa

Koluissa opiskeleville oppilaille ateriat pakataan yksittäispakkauksiin ja ateriointi tapahtuu ylimääräisten lähikontaktien välttämiseksi kertakäyttövälineillä luokissa.

Maanantaista 30.3. on käynnistyi kaupungin peruskoululaisten ateriapakkausten jakelu myös etäoppilaille. Viimeinen jakopäivä on maanantai 11.5.2020. Peruskoulujen lähiopetus alkaa 14.5.2020, jolloin kaikki oppilaat lähtökohtaisesti palaavat kouluun lähiopetukseen.

Ohjeita perusopetuksen kouluun palusta oppilaille, huoltajille ja henkilöstölle voit lukea Lahden kaupungin perusopetuksen sivuilta.

Perusopetus

Lahden kaupungin toimenpiteet koronavirusepidemiassa

Ateriapalvelu päiväkodeissa

Ateriapalvelu päiväkodeissa toimii normaalisti.

Ateriapalvelu palvelutaloussa

Palavelutaloissa on mahdollisuuksien mukaan siirrytty ateroimaan pienempiin ryhmiin/huoneisiin.

Ateriapalvelu henkilöstöruokailussa

Aikuiskoulutuskeskuksen Lakki on suljettu toistaiseksi.

Henkilöstöruokailussa on siirrytty annospakattuihin aterioihin ja kilomyyntiin. Lounasta ei ole henkilöstöravintoloissa tarjolla linjastossa asiakkaan itseotettavana. Annospakatut ateriat ja kilomyyntipakkaukset noudetaan ja maksetaan ko. henkilöstöravintolan lounastarjoilun aikana. Annospakatut erityisruokavaliot tilataan erikseen edellisenä päivänä klo 14.00:ään mennessä.

Ruokalista ja ko. henkilöstöravintolan lounastarjoiluaika (= aterioiden noutoaika) on nähtävillä nettisivuillamme http://ruokalistat.lahti.fi/#/home. Kassoilla suositaan lähimaksua.

Ateriapalvelvelu kahvioissa ja kioskeissa

Päijät-Hämeen keskussairaalan pääkahvion salaattibuffet on suljettu.

Keskussairaalan kahviot, pääkahvio sekä väliaikaiskahvio, suljetaan perjantaina 27.3. työvuorojen jälkeen. Pääkahvion yhteydessä oleva kioski palvelee edelleen ma – su klo 8 – 15.30 tarjoten kioskituotteiden lisäksi take away-kahvia ja teetä sekä pakattuja suolaisia ja makeita tuotteita.

Akuutti 24:n yhteydessä olevat kahvi- ja välipala-automaatit ovat edelleen käytössä.

Kuntoutussairaala Jalmarin Deliketti-piste on auki ma – pe klo 8.30 – 14.45 ja la – su klo 11.00 -14.45.

Kaupunginsairaalan henkilöstöravintola Kasaretissa on saatavilla kahviotuotteita lounasaikaan klo 11 – 13.30.

Henkilöstö

Korostetusta käsihygieniasta on ohjeistettu yhtiön henkilökuntaa ja vuokratyöntekijöitä. Sairauspoissaolo-ohjeistusta ja käytänteitä on tarkennettu. Työntekijät jäävät matalalla kynnyksellä kotiin.

Hallinnon henkilökunta on siirtynyt pääosin etätöihin. Kaikkia fyysisiä kontakteja vältetään, kokoukset ja tapaamiset hoidetaan verkkoyhteyksiä hyödyntäen.

Lisätietoja
palvelujohtaja Maarit Tuomala-Nikkanen, p. 044 716 1563, maarit.tuomala-nikkanen@paijatateria.fi