Päijät-Hämeen Ateriapalvelut paransi tulostaan

Päijät-Hämeen ateriapalvelut Oy:n paransi kannattavuuttaan ja ylsi 0,7 miljoonan euron tulokseen vuonna 2019. Tuloksen paranemisen taustalla on tuotannon keskittäminen suuriin valmistuskeittiöihin, elintarvikkeiden ostotoiminnan tehostuminen ja ateriamäärien ennakointi tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Yhtiön toimintakauden liikevaihto oli 27,4 milj. euroa (26,9 milj. euroa) ja liikevoitto 0,7 milj. euroa (- 0,1 milj. euroa).  Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 1,7 prosenttia. Myös yhtiön vakavaraisuus parani, omavaraisuusaste kasvoi 22,0 %:iin (18,1 %).

Tuottavuus parani toiminnan, prosessien ja tietotekniikan käytön tehostamisen kautta. Ateriavalmistusta keskitettiin Päijät-Hämeen keskussairaalan ravintokeskukseen, reseptiikkaa kehitettiin, elintarvikkeiden ostojen ohjausta ja varastonhallintaa tarkennettiin.

Viime viikot ovat olleet todellinen testi vastata nopeasti muuttuneisiin asiakastarpeisiin ja osoittanut yhtiön valmiudet toimia ja onnistua haastavissakin olosuhteissa.

Normaalipäivänä vastaamme Lahden kouluissa noin 10 000 lapsen ruokailusta. Ruokailijamäärä kouluissa laski hetkessä muutamaan sataan, mikä muutti toimintatapaa. Kouluissa opiskelevien oppilaiden ruokailu vaihtui koululuokissa nautittaviin annospakattuihin aterioihin.  

Kokonaan uusi kohderyhmä ovat etäoppilaat ja -opiskelijat, joille tarjotaan mahdollisuutta noutaa kylmäateriapakkaus kotona nautittavaksi.

Koulut, päiväkodit, sairaalat ja palvelutalot tarvitsevat sekä normaaleina että poikkeavina aikoina puhdasta, laadukasta ja terveellistä ruokaa. Uskomme, että pystymme tarjoamaan sitä jatkossakin kilpailukykyisin hinnoin. ”Kun asiakkaat ovat tyytyväisiä, menestyy yrityskin”, uskoo toimitusjohtajaa Tuulia Pelli.

Lisätietoja:

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy
toimitusjohtaja Tuulia Pelli
p. 050 398 5945, tuulia.pelli@paijatateria.fi

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut on toiminut osakeyhtiönä vuodesta 2017. Yhtiön omistavat Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä. Yhtiö kuuluu tytäryhtiönä Lahti-konserniin.

Yhtiö tuottaa ateriapalveluita kunnille, kuntayhtymille, muille yhteisöille ja yrityksille sekä yksityisille henkilöille. Yhtiön palveluverkostossa on 14 valmistuskeittiötä ja 79 palvelukeittiötä. Aterioita valmistetaan noin 25 000 päivässä. Yhtiön palveluksessa on noin 350 työntekijää.